Ďalší z mojich extra rýchlych receptov. Minimum námahy v kuchyni a výsledný efekt vynikajúci. Možno ste si už všimli, že takéto rýchle a jednoduché recepty mám veľmi rada...
Cesto:
- 1 vajce
- 100g kryštálového cukru
- 50ml oleja
- 100ml mlieka alebo vody
- 100g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva 6g
Krém:
- forma na ovocnú tortu s vyvýšeným okrajom (ráfikom)
- 250g jemný krémový tvaroh
- 1 smotana na šlahanie 30 - 33% (250ml)
- 1 vanilkový cukor 20g, práškový cukor podľa chuti
- 1 želatinový stužovač za studena od dr. Oetkera
- forma na ovocnú tortu s vyvýšeným okrajom (ráfikom)
Celé vajce vyšlahám s kryštálovým cukrom na penu, postupne zašlahám olej, potom mlieko alebo vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vylejem do vymastenej formy a upečiem do bledohneda. Ja som piekla asi 20 minút na 180° - každá rúra pečie inak riaďte sa svojou rúrou. Vyklopím a nechám vychladnúť. Šlahačku vyšlahám s vanilkovým cukrom, v druhej miske vymiešam tvaroh s práškovým cukrom a v tretej miske si pripravím želatínový stužovač podľa návodu. To znamená 100ml vlažnej vody vymiešať so stužovačom, po častiach zašlahať tvaroh a nakoniec vyšlahanú šlahačku. Krém navrstvím do priehlbiny v korpuse, nechám chvíľu stuhnúť, ale nie celkom, naukladám nakrájané ovocie (ja som dala jahody) a dám do chladničky dobre stuhnúť. Niekedy keď mám čas, tak ovocie ponatieram želatínou, tortička sa potom pekne leskne a ovocie zostane čerstvé aj do druhého dňa.
Torta nie je vhodná na dlhé skladovanie, odporúčam ju skonzumovať tak do 2 dní. Ak si netrúfate upiecť piškótový korpus doma, pokojne si kúpte hotový. Ovocie môžete dať akékoľvek, ja som dala obrovské jahody z Maroka a bola som veľmi príjemne prekvapená, že dokonca boli aj sladké a voňali.
zdroj: môj vlastný recept ... skombinovala som svoje overené recepty na korpus a krém
***
A takto vyzerá upečený korpus pred naplnením. Tento recept z 1 vajíčka presne pasuje do tejto formy na ovocný koláč s vyvýšeným okrajom (viď foto).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA