23. 3. 2016

Kaša z ražných vločiek s čokoládou

Obľúbená kaša mojej dcéry... Ražné vločky sú o niečo tvrdšie ako iné druhy vločiek (a preto vyžadujú o trochu dlhšie varenie). Výborné sú z nich napríklad rôzne sladké kaše, kde najlepšie vynikne ich prirodzene sladkastá chuť.


  • 1 hrnček ražné vločky
  • 2 hrnčeky mlieko
  • 50 g horká čokoláda
  • 2 lyžice cukor
  • 50 g hrozienka
  • orechy, sušené a čerstvé ovocie podľa chuti

Vločky zalejem hrnčekom vriaceho mlieka a necháme ich nabobtnať (objem hrnčeka je 250 ml). Tento krok môžete vynechať, ale ražné vločky sú trochu tvrdšie ako iné druhy vločiek a budete ich musieť o niečo dlhšie povariť. K nabobtnaným vločkám pridám prepláchnuté hrozienka (množstvo podľa chuti), hrnček mlieka a uvarím hustú kašu. Do uvarenej kaše pridám cukor a na menšie kúsky nalámanú čokoládu a miešam, kým sa čokoláda a cukor nerozpustí (už nevarím). Cukru môžete dať aj viac, podľa chuti. Čokoládovú kašu môžete pred servírovaním ozdobiť a dochutiť s orieškami, sušeným a čerstvým ovocím a nasekanou čokoládou.
Poznámka: Ak máte radi redšiu kašu, môžete pred koncom varenia pridať ešte trochu mlieka. Mlieko môžete použiť aj rastlinné.  Cukor môžete nahradiť medom alebo iným alternatívnym sladidlom, ktoré preferujete.
zdroj: moja variácia na známy recept

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk