26. 3. 2018

Jablkové rezy s vanilkovým krémom

Náš tohtoročný Veľkonočný zákusok.



Piškotový korpus s jablkami (upečieme 2 x):
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice kopcom práškový cukor
  • 5 lyžíc kopcom polohrubá múka
  • 1 malá kávová lyžička zarovno kypriaci prášok do pečiva
  • 650 g nastrúhané jablká

Krém:
  • 2 ks Zlatý klas bez varenia
  • 800 ml mlieko
  • 6 lyžíc práškový cukor
  • 1 lyžička vanilková pasta
  • 250g maslo (ja som dala Heru maslovú)

- asi 3 lyžice marhuľový džem na potretie pod čokoládu
- 150g čokoláda na varenie
- 3 lyžice olej

Celé vajcia vyšlaháme s cukrom do penista, znížime otáčky na šlahači na minimum a postupne po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Plech na pečenie (30 x 40 cm) vyložíme papierom na pečenie, papier jemne potrieme olejom a rovnomerne v tenkej vrstve rozprestrieme nastrúhané jablká. Na jablká rozotrieme vyšlahané cesto a upečieme. Ja som piekla asi 14 - 15 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Upečené cesto necháme na plechu trochu povychladnúť, pomocou druhého plechu otočíme jablkami hore, opatrne odstránime papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť. Takto upečieme 2 piškótové korpusy. Kým nám chladnú upečené korpusy, urobíme si krém. Zlatý klas bez varenia vyšlaháme s cukrom a mliekom na hustý puding a po malých kúskoch zašlaháme povolené maslo (ja som dala Heru maslovú). Krém opatrne natrieme na jablkový piškotový korpus (ktorý máme otočený jablkami hore). Priklopíme druhým upečeným korpusom (jablkami dolu) a jemne pritlačíme. Vrch zákuska natrieme redším džemom (to aby sa nám čokoláda nevpíjala do piškótového korpusu) a natrieme čokoládovú polevu. Celý zákusok dáme na chvíľu zachladiť a nakrájame na rezy alebo kocky.
Čokoládová poleva: V hrnčeku zohrejeme olej, pridáme na malé kúsky nalámanú čokoládu a na veľmi miernom ohni (kto si netrúfa, tak nad parou) miešame až kým sa čokoláda celkom neroztopí. Necháme ju trochu povychladnúť (aby nebola horúca) a natrieme na rezy. Pri krájaní si nôž namáčame do horúcej vody, aby poleva nepraskala.
zdroj: vlastný recept





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk