19. 1. 2011

Ružové linecké pečivo

Táto zaujímavá variácia na linecké pečivo nielenže veľmi pekne vyzerá na stole, ale aj výborne chutí. Odkedy som pred rokmi tento recept prvýkrát vyskúšala, robím ho každé Vianoce a dokonca aj na Veľkú noc (len s inými vykrajovačkami) ...


  • 600g polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 300g práškového cukru
  • 7 ks malinový (alebo jahodový) puding (7x37g)
  • 350g masla
  • 1/2 bal. prášku do pečiva (6g) - môžete vynechať

Náplň: ríbezľový, malinový alebo višňový džem, rum, punčová esencia (aróma), vanilkový cukor, práškový cukor, najemno zomleté detské piškóty

Zamiesim cesto, rozdelím na 2 - 3 ks na chvíľu dám zachladiť do chladničky, potom rozvaľkám na hrúbku 3 - 4mm, vykrajujem formičkami a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Na jeden plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi narovnako piekli. Pečiem cca 8 - 10 min na 180° (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou). Po upečení musia zostať pekné ružové, len spodok pečiva má byť upečený do bledohneda. Nechám vychladnúť na rovnej podložke a naplním. Po naplnení znovu uložím na rovnú plochu a nechám odpočívať do druhého dňa, až potom uložím do krabíc a odložím na chladné miesto. Pečivo potrebuje 2 - 3 dni na zmäknutie.
Náplň: Zmiešam všetky suroviny a podľa chuti zmes osladím (robím od oka, takže presnú gramáž neviem). Množstvo rumu dávam podľa toho, či pečivko budú jesť aj malé deti. Zahustím najemno zomletými detskými piškotami, ktoré si ešte preosejem. Pečivo môžete samozrejme naplniť aj obyčajným džemom.
Poznámka: Tento rok som pokusne vynechala prášok do pečiva a zdalo sa mi, že z cestom sa mi robilo lepšie ako po minulé roky a puding je najlepší malinový.
zdroj: pokiaľ sa dobre pamätám, recept som od niekoho dostala napísaný na papieriku :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk