Tento majonézový aspik používam napríklad na slané aspikové torty alebo z neho robím takéto menšie kvietky, ktoré potom dávam na obložené misy...
- 1 pikantná sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve (napr. Moravanka od Hamé 330g)
- 60g prášková želatína
- 800g Majonéza (dala som 2 veľké poháre po 400g)
- 1 menší pohár sterilizované olivy - nemusia byť
Sterilizovanú zeleninu precedím a šťavu dolejem do 400ml vodou. Nalejem do hrnca, nasypem želatínu a nechám nabobtnať asi tak pol hodinku aj viac. Zatiaľ si nakrájam zeleninu a olivy nadrobno (feferonku som vyhodila). Nabobtnanú želatinu si zahrejem (nevariť!) aby bola tekutá, pridám majolenku a dobre rozmiešam (pomohla som si šlahačom). Pridám nakrájanú zeleninu, premiešam a naplním silikónové formy. Nechám dobre stuhnúť v chladničke a potom vyklopím (vylupnem) z formy. Z tohto množstva surovín som urobila asi 16 kvietkov, ak sa vám to zdá veľa, môžete si urobiť polovičnú dávku. Aspik môžete naliať aj do formy na biskupský chlebík a potom krájať na hrubšie plátky.
zdroj: starý zošit s receptami + moje úpravy
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA