2. 9. 2011

Pečený karfiol

Odkedy som objavila tieto dva recepty na pečený karfiol, tak ten klasický vyprážaný vlastne už ani nerobievam ... a bonus navyše - karfiol sa v obidvoch receptoch nepredvára, takže je to naozaj neskutočná úspora času a energie... veď vyskúšajte...


Pečený obaľovaný karfiol, ktorý chutí a aj vyzerá ako vyprážaný, som našla už dávnejšie na toprecepty.sk. Postup je úplne jednoduchý a výsledok fantastický. Karfiol rozdelím na približne rovnako veľké kúsky, umyjem a nechám dobre odkvapkať. Z vajec, hladkej múky a vody (alebo mlieka) a trochu soli si urobím primerane husté cestíčko, v ktorom namáčam karfiol. Potom ho obalím v strúhanke a ukladám na vymastený pekáč (môžete dať aj papier na pečenie a ten namastiť). Každú ružičku karfiolu jemne "napatlem" mašlovačkou zo všetkých strán olejom. Pečiem v rúre vyhriatej na 180 - 200°. Počas pečenia ich aspoň 2 - 3x otočím, aby ružičky boli rovnomerne upečené zo všetkých strán. Odporúčam ho každých cca 15 minút skontrolovať, aby vám od spodu neprihorel. Aj keď karfiol nie je predvarený, po upečení je zvnútra mäkký a zvonka chrumkavý, skoro na nerozoznanie od vyprážaného.


Tento druhý pečený karfiol som objavila na blogu Recepty z Indie a robievam ho veľmi často. Postup je tiež veľmi jednoduchý a rýchly. Karfiol rozdelím na ružičky, umyjem, nechám odkvapkať. V zapekacej miske zmiešam koreniny s olejom, pridám karfiol, premiešam aby boli všetky ružičky obalené olejom, osolím a upečiem. Miška dáva na jeden karfiol 4 lyžice olivového oleja a tieto koreniny: 1/2 lyžičky kurkumy, 1/2 lyžičky rímskeho kmínu, 1/2 lyžičky mletého koriandru, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia (dávam menej), 2 zelené chilli papričky - nemusia byť (ja dávam iba kúsoček!) a soľ. Táto kombinácia je výborná, ale keď nemáte presne tieto koreniny môžete si namiešať aj hocijakú inú kombináciu korenín, čo máte doma. Niekedy to robím podobne, ako v predchádzajúcom recepte - koreniny, soľ a olej zmiešam v šálke, karfiol ponatieram "napatlem" mašlovačkou a upečiem.
zdroj: toprecepty.sk + akochutimasala.blogspot.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk