Po Vianociach nám zostal vaječný likér, tak čo s ním ... no predsa do bábovky s ním :)
- 4 vajcia
- 150 - 160g cukor krupica (jemný kryštálový)
- 1 vanilkový cukor (20g)
- 200ml oleja
- 200ml vaječného likéru
- 260g polohrubej múky
- 40g zemiakového alebo kukuričného škrobu
- 1 prášok do pečiva (12g)
- maslo a hrubá múka, kokos alebo strúhanka na vysypanie formy
Formu na bábovku vymažem poriadne nahrubo maslom a vysypem buď hrubou múkou, kokosom alebo strúhankou. Celé vajcia s cukrom vyšľahám poriadne do peny. Postupne zašľahám olej a vaječný likér a nakoniec zašľahám múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Cesto vylejem do nahrubo vymazanej a vysypanej formy a upečiem. Ja som piekla na cca 160 °C asi 45 - 50 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Bábovky sa všeobecne odporúča piecť na nižšej teplote, ako iné piškótové cestá (asi o 20 - 30 °C menej). Upečenú bábovku nechám po upečení ešte chvíľku vo forme a až potom ju vyklopím.
zdroj: rodinný recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA