12. 9. 2016

Grilovaná kukurica

Mladú kukuricu zvyknem iba klasicky uvariť vo vode, ale tento rok sme si kukuricu ugrilovali spolu s jemne pikantnou grilovacou omáčkou. Takto pripravená kukurica nám doma veľmi chutila a určite ju budeme robiť častejšie.


  • mladá kukurica (množstvo podľa chuti)
  • grilovacia omáčka (ja som dala Brazilian spicy churrasco) podľa potreby
  • soľ
  • maslo
  • olej na vymastenie alobalu
  • alobal na grilovanie

Kukuricu očistíme od šúpolia a od "vláskov" a ak máme veľmi veľké klasy prekrojíme ich na menšie kusy. Nastriháme si dostatočne veľké kusy alobalu (primerane veľkosti kukurice) a alobal v strede natrieme olejom. Kukuricu natrieme grilovacou omáčkou, jemne osolíme, položíme na alobal a obložíme plátkami na tenko nakrájaného masla. Kukuricu jemne, ale zároveň natesno zabalíme do alobalu a dáme na gril. Kukuricu grilujeme pomaly a pozvoľna a v pravidelných intervaloch ju otáčame. My sme grilovali cca hodinku naozaj veľmi pomaly a pozvoľna. Kukuricu vyberieme z alobalu a vidličkou skontrolujeme či je mäkká. Keď je kukurica mäkká, môžete ju rovno servírovať. Ak sa vám zdá,  že by ešte potrebovala pár minút na dokončenie, môžete ju ešte chvíľu dogrilovať bez alobalu, len pozor aby sa vám na grile veľmi nevysušila. 
Poznámka: Ja som použila grilovaciu omáčku Brazilian spicy churrasco, ktorá je trochu pikantná, ale vy môžete pokojne použiť aj inú grilovaciu omáčku, podľa svojej chute. Alobal odporúčam použiť hrubší, na grilovanie
zdroj: moja variácia na všeobecne známy recept

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk