Ak máte v obľube vianočné cukrovinky s kokosom, môžete vyskúšať.
V miske rukami zamiesim cesto. Rum pridávajte postupne po lyžiciach, podľa potreby. Zamiesené cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník, zabalím do potravinárskej fólie a dám na polhodinku do chladničky zachladiť. Potom cesto vyberiem z chladničky, nechám ho chvíľu postáť, aby trochu povolilo a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkám na hrúbku asi 5 - 6 mm. Formičkami vykrajujem menšie kolieska s priemerom 4 - 5 cm, vykrojím im aj stred (urobím venčeky) a ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vidličkou urobím na každom venčeku ryhovanie a upečiem. Piekla som na 180° asi 10 minút podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nepečte ich zbytočne dlho, pečivo by malo aj po upečení zostať zvrchu pekné biele, iba odspodu upečené do bledohneda. Upečené pečivo nechám na plechu trochu povychladnúť a potom obalím v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, podobne ako vanilkové rožteky. Vychladnuté pečivo skladujem v chlade vo vzduchotesnej nádobe.
Poznámka: Toto cesto je bez vajíčka, venčeky sú preto pekné biele a vďaka zemiakovému škrobu v ceste zase pri pečení pekne držia tvar. Pečivo odporúčam upiecť trochu skôr pred Vianocami, potrebuje pár dní na rozležanie.
zdroj: vlastný recept (variácia na jeden môj starší recept na kokosové rožteky)
- 100g jemne strúhaný sušený kokos
- 250 g maslo
- 250g hladká múka
- 100g práškový cukor
- 100g zemiakový škrob
- 2 - 3 lyžice rumu
- práškový cukor zmiešaný s vanilkovým na obaľovanie (množstvo podľa potreby)
V miske rukami zamiesim cesto. Rum pridávajte postupne po lyžiciach, podľa potreby. Zamiesené cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník, zabalím do potravinárskej fólie a dám na polhodinku do chladničky zachladiť. Potom cesto vyberiem z chladničky, nechám ho chvíľu postáť, aby trochu povolilo a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkám na hrúbku asi 5 - 6 mm. Formičkami vykrajujem menšie kolieska s priemerom 4 - 5 cm, vykrojím im aj stred (urobím venčeky) a ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vidličkou urobím na každom venčeku ryhovanie a upečiem. Piekla som na 180° asi 10 minút podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nepečte ich zbytočne dlho, pečivo by malo aj po upečení zostať zvrchu pekné biele, iba odspodu upečené do bledohneda. Upečené pečivo nechám na plechu trochu povychladnúť a potom obalím v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, podobne ako vanilkové rožteky. Vychladnuté pečivo skladujem v chlade vo vzduchotesnej nádobe.
Poznámka: Toto cesto je bez vajíčka, venčeky sú preto pekné biele a vďaka zemiakovému škrobu v ceste zase pri pečení pekne držia tvar. Pečivo odporúčam upiecť trochu skôr pred Vianocami, potrebuje pár dní na rozležanie.
zdroj: vlastný recept (variácia na jeden môj starší recept na kokosové rožteky)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA