Ak máte radi Nutellu, tieto hviezdičky si určite obľúbite. U nás doma sa vždy zjedia ako prvé a to je už čo povedať :)
Všetky suroviny zmiesim rukami v miske. Toto cesto sa trochu horšie zmiesuje, treba trpezlivo miesiť, až kým sa nespojí dohromady. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník a dám do chladničky na chvíľu zachladiť, aby sa s cestom lepšie pracovalo. Potom zachladené cesto na pomúčenej doske opatrne rozvaľkám trochu na hrubšie, asi na 5 - 6 mm. Formičkami vykrajujem hviezdičky alebo iné tvary a ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa piekli rovnomerne. Pečiem na 180° asi 10 - 12 minút podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nepečte ich zbytočne dlho, aby sa veľmi nevysušili. Po upečení sú hviezdičky dosť krehké, preto ich nechám na plechu trochu povychladnúť a potom obalím v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, podobne ako vanilkové rožteky. Vychladnuté pečivo skladujem v chlade vo vzduchotesnej nádobe.
Poznámka: Hviezdičky môžete napríklad ozdobiť aj s čokoládou (alebo rovno do nej ponamáčať), no my máme radšej obalené vo vanilkovom cukre. Pečivo potrebuje pár dní na rozležanie (tesne po upečení sú trochu tvrdšie), odporúčam ich upiecť aspoň týždeň pred Vianocami. Posledné kúsky, čo sme dojedali po Vianociach boli asi najlepšie, krehké a správne "odležané" :)
zdroj: vlastný recept (variácia na jeden starší recept na nutellové rožteky)
- 200g Nutella
- 200g maslo
- 300g hladká múka
- 100g kukuričný škrob
- 2 žĺtky
- práškový cukor zmiešaný s vanilkovým na obaľovanie
Všetky suroviny zmiesim rukami v miske. Toto cesto sa trochu horšie zmiesuje, treba trpezlivo miesiť, až kým sa nespojí dohromady. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník a dám do chladničky na chvíľu zachladiť, aby sa s cestom lepšie pracovalo. Potom zachladené cesto na pomúčenej doske opatrne rozvaľkám trochu na hrubšie, asi na 5 - 6 mm. Formičkami vykrajujem hviezdičky alebo iné tvary a ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa piekli rovnomerne. Pečiem na 180° asi 10 - 12 minút podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nepečte ich zbytočne dlho, aby sa veľmi nevysušili. Po upečení sú hviezdičky dosť krehké, preto ich nechám na plechu trochu povychladnúť a potom obalím v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, podobne ako vanilkové rožteky. Vychladnuté pečivo skladujem v chlade vo vzduchotesnej nádobe.
Poznámka: Hviezdičky môžete napríklad ozdobiť aj s čokoládou (alebo rovno do nej ponamáčať), no my máme radšej obalené vo vanilkovom cukre. Pečivo potrebuje pár dní na rozležanie (tesne po upečení sú trochu tvrdšie), odporúčam ich upiecť aspoň týždeň pred Vianocami. Posledné kúsky, čo sme dojedali po Vianociach boli asi najlepšie, krehké a správne "odležané" :)
zdroj: vlastný recept (variácia na jeden starší recept na nutellové rožteky)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA