Chutné trvanlivé rezy s kokosovým snehom. Veľmi obľúbená je aj ich orechová verzia, známa pod názvom Londýnske rezy.
-
Cesto:
- 400g hladká múka
- 100g práškový cukor
- 250g tuk na pečenie (ja som dala Heru)
- 5 žĺtkov
- 1 lyžička kopcom kypriaci prášok do pečiva (10g)
- džem (ríbezľový, malinový) na potretie (množstvo podľa potreby)
- 5 bielkov
- 200g práškový cukor
- 200g strúhaný sušený kokos
Kokosový sneh:
Suroviny na cesto navážim do misky a ručne zmiesim cesto (vajcia aj tuk na pečenie dávam studené, rovno z chladničky). Zamiesené cesto dám na 1/2 hodinku zachladiť do chladničky. Zachladené cesto vyberiem a na papieri na pečenie rozvaľkám na veľkosť plechu (ja som použila 25 x 35 cm). Aj s papierom prenesiem na plech, popichám vidličkou a predpečiem 15 minút na 180°. Po 15 minútach korpus vyberiem a rúru stiahnem na 160°. Na horúci predpečený korpus natriem kyslý džem a opatrne nanesiem kokosový sneh. Sneh najskôr lyžicou naukladám na kôpky a potom stierkou veľmi jemne (aby sa sneh nezmiešal s džemom) roztriem sneh. Koláč so snehom dopečiem ešte 10 - 15 minút na 160°, kým sneh nezružovie. Riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak. Koláč krájam až na druhý deň, keď trochu odvlhne.
Poznámka: Plech môžete použiť aj väčší (koláč bude nižší), v tom prípade si ale prispôsobte aj čas pečenia. Tento koláč (ako väčšina kokosových koláčov) sa nikdy nedá nakrájať tak esteticky, ako iné koláče. Akokoľvek sa budete snažiť, sneh vždy popraská a koláč bude vždy tak trochu "strapatý" - viď foto :)
zdroj: rodinný recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA