18. 2. 2012

Horúca čokoláda s kokosovým mliekom

Ak máte radi čokoládu a kokosové mlieko, tak vyskúšajte...


  • 100ml kokosového mlieka
  • 200ml vody
  • 1 čajová lyžička kopcom kukuričného škrobu (gustin)
  • 1 vanilkový cukor (20g)
  • cukor podľa chuti
  • 50 - 70g kvalitnej čokolády

Postup je veľmi jednoduchý. V hrnčeku zmiešam kokosové mlieko s vodou, vanikovým cukrom a škrobom a za stáleho miešania krátko povarím. Do horúceho "pudingu" vhodím čokoládu nalámanú na malé kocky a miešam, až kým sa úplne nerozpustí (už nevariť!). Chvíľu to trvá, ale nakoniec sa rozpustí. Ochutnám, prípadne dosladím a naservírujem do malých šálok. Čokoládu môžete dať aj mliečnu alebo bielu a potom nemusíte vôbec sladiť.
zdroj: všeobecne známy recept + moje úpravy (inšpirácia: www.thefrostedvegan.com)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk