Jednoduché a rýchle cupcakes na môj spôsob ...
cesto:
- 1 veľké vajce
- 150g kryštálového cukru
- 50ml oleja
- 100ml mlieko
- 150g hladkej múky
- 1 lyžica kakaa kopcom
- 1 lyžička sódy bikarbony alebo 1/2 prášku do pečiva (6g)
krém:
- 250g kyslá smotana 18%
- 150ml hustý jahodový sirup (alebo rozmixované jahody)
- 1 vanilkový puding bez varenia Créme olé od dr. Oetkera, práškový cukor podľa chuti
- 12 ks pekné veľké jahody
- plech na muffiny s 12-timi jamkami
- papierové košíčky
Celé vajce vyšlahám s cukrom na penu, zašlahám olej a mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Plech na muffiny vyložím papierovými košíkmi a cesto lyžicou rozdelím rovnomerne do všetkých papierových košíčkov a upečiem. Ja som piekla na 180° asi 20 minút. Každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou. Hneď po upečení košíčky vyberiem z plechu a nechám voľne položené vychladnúť. Potom ostrým nožíkom skrojím vypuklý stred a mierne vydlabem tak, aby som tam mohla dať jahodu. Do každej jamky dám trošku džemu alebo krému, posadím jahodu a okolo nej ozdobne nastriekam krém. Krém veľmi jednoducho vyšlahám zo všetkých surovín. Ani nemusíte dlho šlahať, je to rýchlo hotové. Keby sa vám krém zdal príliš hustý opatrne pridajte ešte 1 - 2 lyžice ovocného sirupu alebo šťavy podľa potreby. Cukor do krému dajte podľa svojej chuti, len pozor - puding creme olé je už osladený. Ak použijete do krému sirup, tak už ani nemusíte sladiť. Krém vám môže trochu zvýšiť, záleží ako hlboko vydlabete cupcakes, aké veľké jahody máte a koľko dávate krému. Vzhľadom na smotanový krém a čerstvé jahody, neodporúčam nejaké dlhé skladovanie.
Poznámka: Množstvo muffiniek záleží od veľkosti formy (alebo formičiek), ktorú použijete.
Poznámka: Množstvo muffiniek záleží od veľkosti formy (alebo formičiek), ktorú použijete.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA