1. 6. 2012

Jahodové cupcakes

Jednoduché a rýchle cupcakes na môj spôsob ... 


cesto:
  • 1 veľké vajce
  • 150g kryštálového cukru
  • 50ml oleja
  • 100ml mlieko
  • 150g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa kopcom
  • 1 lyžička sódy bikarbony alebo 1/2 prášku do pečiva (6g)
krém:
  • 250g kyslá smotana 18%
  • 150ml hustý jahodový sirup (alebo rozmixované jahody)
  • 1 vanilkový puding bez varenia Créme olé  od dr. Oetkera, práškový cukor podľa chuti
- 12 ks pekné veľké jahody
- plech na muffiny s 12-timi jamkami
- papierové košíčky

Celé vajce vyšlahám s cukrom na penu, zašlahám olej a mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Plech na muffiny vyložím papierovými košíkmi a cesto lyžicou rozdelím rovnomerne do všetkých papierových košíčkov a upečiem. Ja som piekla na 180° asi 20 minút. Každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou. Hneď po upečení košíčky vyberiem z plechu a nechám voľne položené vychladnúť. Potom ostrým nožíkom skrojím vypuklý stred a mierne vydlabem tak, aby som tam mohla dať jahodu. Do každej jamky dám trošku džemu alebo krému, posadím jahodu a okolo nej ozdobne nastriekam krém. Krém veľmi jednoducho vyšlahám zo všetkých surovín. Ani nemusíte dlho šlahať, je to rýchlo hotové. Keby sa vám krém zdal príliš hustý opatrne pridajte ešte 1 - 2 lyžice ovocného sirupu alebo šťavy podľa potreby. Cukor do krému dajte podľa svojej chuti, len pozor - puding creme olé je už osladený. Ak použijete do krému sirup, tak už ani nemusíte sladiť. Krém vám môže trochu zvýšiť, záleží ako hlboko vydlabete cupcakes, aké veľké jahody máte a koľko dávate krému. Vzhľadom na smotanový krém a čerstvé jahody, neodporúčam nejaké dlhé skladovanie.
Poznámka: Množstvo muffiniek záleží od veľkosti formy (alebo formičiek), ktorú použijete.
zdroj: môj vlastný recept - skombinovala som svoje overené recepty na muffiny a krém


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk