Májová bryndza je vraj najlepšia. Klasická bryndzová nátierka, ako ju robím ja ...
- 250g bryndze
- 125g masla
- trochu mletej rasce
- červená mletá paprika (ja som dala údenú)
- mladá cibuľka aj s vňaťou (alebo pažitka)
- soľ
Postup je úplne jednoduchý. Maslo aj bryndzu vyberiem z chladničky, aby trochu zmäkli a všetky suroviny spolu zmiešam buď ručne, alebo si trochu pomôžem šlahačom. So soľou opatrne, bryndza je dosť slaná, mletej rasce stačí štipka a mletú papriku môžete dať sladkú aj štipľavú podľa chuti. Ja som dala údenú sladkú papriku a nátierka bola výborná. Cibuľku môžete nakrájať na jemno a zamiešať do nátierky. Ja zvyknem robiť bez cibuľky a každý si naloží na chlebík sám, koľko chce. Ľudia s citivým žalúdkom môžu cibuľu vynechať úplne, alebo si dajú iba "cíbiky" - to je po našom vňať z mladej cibuľky :)
Poznámka: Odporúčam použiť čo najkvalitnejšiu bryndzu, od nej závisí chuť tejto jednoduchej nátierky.
Poznámka: Odporúčam použiť čo najkvalitnejšiu bryndzu, od nej závisí chuť tejto jednoduchej nátierky.
zdroj: rodinný recept/všeobecne známy recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA