9. 1. 2015

Čokoládové košíčky z bielej čokolády

Čokoládové košíčky z bielej čokolády plnené višňovo-čokoládovou plnkou, alebo ak chcete, tak po našom aj biele šuhajdy...


čokoláda:
  • 200g biela čokoláda
    100g stužený 100% tuk
plnka: 
  • 125g horká čokoláda
  • 100g višňový džem
- kandizované čerešne, lentilky, čokoládové perličky na ozdobu

Deň vopred si pripravím náplň. V malom hrnčeku na sporáku zohrejem džem do bodu varu, odstavím a pridám na malé kúsky nalámanú čokoládu a rýchlo miešam kým sa nerozpustí (chvíľu to trvá, kým sa to spojí dohromady). Keď sa vám čokoláda nechce rozpustiť, môžete plnku opakovane (za stáleho miešania) jemne nahriať. Hotovú náplň nechám vychladnúť a dám do chladničky, aby stuhla. Na druhý deň si na podnos alebo nejaký plech na pečenie naukladám papierové košíčky. Vo vodnom kúpeli rozpustím čokoládu a stužený tuk, (ak si trúfate, môžete to urobiť opatrne aj na sporáku) a malou kávovou lyžičkou ponalievam na dno každého košíčka trochu (asi tak kávovú lyžičku) bielej čokolády, nedávajte veľa, aby vám tam vošla aj plnka. Počkám, až stuhne (môžete to urýchliť a dať ich na chvíľku aj s podnosom do chladničky). Náplň si dám do zdobičky (úplne obyčajná s klasickou špičkou) a do stredu každého košíčka vstreknem náplň, (ideálne tak, aby po bokoch zostala skulinka skadiaľ pretečie biela čokoláda a urobí okolo náplne škrupinku) a zalejem teplou čokoládou (ak vám medzitým vychladla a zhustla, znovu ju zahrejte). Najlepšie keď to robia dvaja ľudia, jeden dáva plnku a druhý hneď za ním nalieva čokoládu. Môžete ozdobiť lentilkami, perličkami, kandizovaným ovocím podľa chuti. Hotové košíčky nechám vychladnúť a skladujem v chladničke.
zdroj: vlastný recept - skombinovala som bielu čokoládu (dcérka ju má rada) a náplň, ktorú dávam do praliniek
Poznámka: Ja som teraz (na výslovnú žiadosť detí v našej rodine) zdobila lentilkami, ale podľa môjho názoru oveľa krajšie vyzerajú (aj chutia) keď sa ozdobia polovicou kandizovanej čerešne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk