23. 2. 2016

Mliečna Matcha ryža s brusnicami

Recept pre milovníkov nezvyčajných chutí. Ak samotnému zelenému matcha čaju neviete prísť na chuť, skúste ho pridať do nejakého sladkého jedla a možno budete milo prekvapení. Okrem tejto mliečnej ryže odporúčam vyskúšať napr. aj túto bielu matcha čokoládu.


  • 125 g ryža guľatozrnná
  • 500 ml mlieko
  • štipka soli
  • 2 g matcha tea (1 vrecúško)
  • 1 - 2 lyžice cukor
  • sušené brusnice podľa chuti

Ryžu prepláchnem vodou a zalejem mliekom so štipkou soli. Pridám opláchnuté sušené brusnice, nechám zovrieť a za stáleho miešania uvarím hustú ryžovú kašu. Ku koncu treba ryžu intenzívne miešať, aby neprihorela. Pred koncom varenia pridám cukor (nedávam ho skôr, aby sa ryža zbytočne nepripaľovala). Práškový čaj Matcha dobre rozmiešam v lyžici studeného mlieka, vlejem do uvarenej a osladenej ryže a dobre prehrejem (už nevarím). Hotovú mliečnu ryžu nechám prikrytú aspoň 1/2 hodinku odpočívať, ryža ešte trochu zhustne. Ale nie je to nutné, môžete ju servírovať aj horúcu tesne po uvarení.
Poznámka: Mlieko môžete použiť aj rastlinné, cukor môžete nahradiť iným sladidlom podľa svojej chuti. Množstvo surovín je na jednu porciu, ak chcete variť pre viac ľudí, recept si prepočítajte na viac porcií. Ak máte radi redšiu ryžu, môžete tesne pred koncom varenia priliať ešte trochu mlieka.
zdroj: moja vlastná variácia na známy recept
Tento recept som robila špeciálne pre matchatea.cz.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk