Naša obľúbená rodinná verzia bryndzovej polievky s klobáskou.
- 2 lyžice bravčovej masti
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- štipka soli
- 2 bobkové listy
- 4 guľôčky nové korenie
- štipka mletej rasce
- štipka mletej červenej papriky
- 200 g debrecínskej klobásky
- 500 g zemiakov
- voda podľa potreby
- 400 g bryndza
Na masti opražíme cibuľu do sklovita, pridáme na jemno
nasekaný cesnak a krátko ho orestujeme (stačí len aby zavoňal). Pridáme
nakrájané klobásky a krátko ich opečieme. Potom pridáme soľ, koreniny
a zemiaky nakrájané na menšie kocky, zalejeme vodou podľa potreby (minimálne
aby boli zemiaky ponorené) a povaríme, kým zemiaky nezmäknú. Z hrnca
odoberieme trochu horúcej polievky a zmiešame ju s bryndzou. Zvyšnú polievku
necháme zovrieť a vlejeme do nej rozmiešanú bryndzu. Už nevaríme.
zdroj: rodinný recept (naša rodinná verzia všeobecne známeho receptu)
Tento recept som robila špeciálne pre Mecom group s.r.o. Humenné.
zdroj: rodinný recept (naša rodinná verzia všeobecne známeho receptu)
Tento recept som robila špeciálne pre Mecom group s.r.o. Humenné.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA