Chutná a navyše aj expresne rýchlo uvarená omáčka na
cestoviny z čerstvého špenátu a kokosovej smotany.
Cestoviny uvaríme vo vriacej vode, scedíme a udržiavame v teple. Kým sa varia cestoviny, urobíme si omáčku. Špenátové listy umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Ak máme veľkolistý špenát, nakrájame ho na menšie kúsky. Na kokosovom oleji krátko orestujeme nadrobno nasekaný cesnak. Stačí chvíľku, len aby cesnak zavoňal. Pridáme špenát, soľ, korenie a za stáleho miešania špenát orestujeme, kým výrazne nezmenší svoj objem. K orestovanému špenátu pridáme kokosový krém (kokosovú smotanu) a všetko spolu ešte krátko prehrejeme. Potom špenát s kokosovým krémom rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú omáčku. Kokosového krému môžete pridať aj viac (podľa chuti) tak, aby vznikla primerane hustá omáčka. Na záver omáčku môžete (nemusíte) dochutiť lyžičkou citrónovej šťavy. Hotovú horúcu omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami a ihneď servírujeme na taniere. Cestoviny môžete použiť aj iné, podľa svojej chuti a preferencie.
Poznámka: Kokosovú smotanu v recepte nezamieňajte za kokosové mlieko. Smotana je oveľa hustejšia a krémovejšia, v obchodoch ju nájdete pod názvom coconut cream.
zdroj: moja vlastná variácia na všeobecne známy recept
- 250 - 300 g čerstvý špenát
- 1 lyžica kokosový olej
- 2 strúčiky cesnak
- 1 lyžička soľ
- štipka čerstvo mleté biele korenie
- 100 ml kokosový krém (kokosová smotana)
- 1 lyžička citrónová šťava (môžete vynechať)
- 300 - 400 g cestoviny podľa vlastného výberu
Cestoviny uvaríme vo vriacej vode, scedíme a udržiavame v teple. Kým sa varia cestoviny, urobíme si omáčku. Špenátové listy umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Ak máme veľkolistý špenát, nakrájame ho na menšie kúsky. Na kokosovom oleji krátko orestujeme nadrobno nasekaný cesnak. Stačí chvíľku, len aby cesnak zavoňal. Pridáme špenát, soľ, korenie a za stáleho miešania špenát orestujeme, kým výrazne nezmenší svoj objem. K orestovanému špenátu pridáme kokosový krém (kokosovú smotanu) a všetko spolu ešte krátko prehrejeme. Potom špenát s kokosovým krémom rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú omáčku. Kokosového krému môžete pridať aj viac (podľa chuti) tak, aby vznikla primerane hustá omáčka. Na záver omáčku môžete (nemusíte) dochutiť lyžičkou citrónovej šťavy. Hotovú horúcu omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami a ihneď servírujeme na taniere. Cestoviny môžete použiť aj iné, podľa svojej chuti a preferencie.
Poznámka: Kokosovú smotanu v recepte nezamieňajte za kokosové mlieko. Smotana je oveľa hustejšia a krémovejšia, v obchodoch ju nájdete pod názvom coconut cream.
zdroj: moja vlastná variácia na všeobecne známy recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA