22. 9. 2016

Šalát Caprese

Moja domáca verzia známeho talianskeho šalátu.


  • mozzarella
  • rajčiny
  • bazalka (mladé listy)
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie (môžete vynechať)
  • olivový olej (kvalitný, za studena lisovaný)

V jednoduchosti je krása a to platí aj o tomto svetoznámom šaláte. Tajomstvo jeho chuti je ukryté v kvalitných surovinách - čerstvá bazalka, rajčiny dozreté na slniečku, mozzarella a kvalitný za studena lisovaný olivový olej. Postup je úplne jednoduchý. Mozzarellu a rajčiny nakrájame na menšie kúsky, buď rovno na taniere alebo do misy (množstvo primerane počtu stravníkov). Bazalkové listy natrháme na menšie kúsky. Všetko jemne osolíme, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením (môžete vynechať) a hojne pokvapkáme olivovým olejom. A to je všetko. Už len dobrá chrumkavá bageta k tomu, mne osobne nič viac ku šťastiu netreba.
Poznámka: Mozzarellu ako aj olivový olej odporúčam čo najkvalitnejšie, aké si môžete dovoliť kúpiť. Bazalku mám najradšej veľkolistú tzv. šalátovú, ale aj obyčajná klasická bazalka je dobrá.
zdroj: moja variácia na známy recept

1 komentár:

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk