Ak máte radi čokoládu a kokosové mlieko, tak vyskúšajte...
- 100ml kokosového mlieka
- 200ml vody
- 1 čajová lyžička kopcom kukuričného škrobu (gustin)
- 1 vanilkový cukor (20g)
- cukor podľa chuti
- 50 - 70g kvalitnej čokolády
Postup je veľmi jednoduchý. V hrnčeku zmiešam kokosové mlieko s vodou, vanikovým cukrom a škrobom a za stáleho miešania krátko povarím. Do horúceho "pudingu" vhodím čokoládu nalámanú na malé kocky a miešam, až kým sa úplne nerozpustí (už nevariť!). Chvíľu to trvá, ale nakoniec sa rozpustí. Ochutnám, prípadne dosladím a naservírujem do malých šálok. Čokoládu môžete dať aj mliečnu alebo bielu a potom nemusíte vôbec sladiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA