Syr s modrou plesňou a mladé cesnakové listy dodajú aj chuťovo nevýraznej mrazenej rybe výbornú chuť a vôňu...
- 4 mrazené rybie filety
- 100 - 200 g syr s modrou plesňou (niva)
- soľ (len štipka)
- mladé cesnakové listy
- maslo, olej
Na plech dám papier na pečenie (nemusíte, ja dávam) a natriem ho olejom. Položím rozmrazené a osušené rybie filety (ja som mala pangasia). Veľmi jemne ich osolím (pozor - syr je tiež slaný). Na rybu rozhodím nadrobno nakrájané mladé cesnakové listy a rovnomerne namrvím syr. Cesnakové listy a syr dajte podľa svojho uváženia a chuti. Na ryby naukladám tenučké plátky masla (alebo pofŕkam olejom) a upečiem. Ja som piekla na 200° asi 30 minút. Riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak.
Môj tip: Mladé cesnakové listy (nakrájané) si môžete v lete zamraziť do zásoby.
Môj tip: Mladé cesnakové listy (nakrájané) si môžete v lete zamraziť do zásoby.
zdroj: toprecepty.sk + moje úpravy
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA