Ďalší recept z mojej zbierky, ak chcete vyskúšajte ...
- 350g hladkej múky
- 250g masla
- 100g práškového cukru
- 130g mleté mandle
Maslo nakrájam na malé kocky, alebo nastrúham a všetky suroviny zmiesim rukami v miske. Toto cesto sa veľmi ťažko zmiesuje, pretože je bez vajíčka. Treba trpezlivo miesiť, až kým sa cesto nespojí dohromady. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, nedávam ho zachladiť, ale hneď s ním pracujem. Urobím bochník, rukami vytvarujem valček, nakrájam ho na rovnaké kúsky a z každého rýchlo rukami urobím (ušúlam) rožtek. Rožteky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Nedávam ich veľmi nahusto, ja mám plech 30 x 40cm a dávam piecť naraz 20 rohlíčkov (5 radov po 4ks). Piekla som na 180° asi 8 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Rohlíčky by mali aj po upečení zostať pekné bledé, iba zospodu upečené do bledohneda. Chvíľu ich nechám na plechu povychladnúť (po upečení sú veľmi krehké) a ešte teplé ich obaľujem v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom. Z tejto dávky cesta som urobila asi 60 maličkých rožtekov - záleží aké veľké rohlíčky tvarujete.
zdroj: starý rodinný recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA