25. 6. 2014

Bazalkové Pesto

K píniovým orieškom (ktoré idú do originál pesta), sa dostanem iba zriedkakedy, preto väčšinou robievam svoju domácu verziu bazalkového pesta s mandľami. Našla a vyskúšala som už aj recepty s vlašskými orechami alebo slnečnicovými semienkami, ale pesto s mandľami nám doma chutí viac...


  • 2 - 3 veľké hrste bazalkových listov
  • 1 - 2 veľké strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica kopcom mleté mandle
  • 2 lyžice kopcom Parmezán
  • olivový olej podľa potreby
  • štipka soli
  • zopár kvapiek citrónovej šťavy

Bazalkové listy umyjem a nechám dobre odtiecť na utierke, aby neboli mokré. Všetky suroviny dám do mixéra a poriadne spolu rozmixujem, kým sa suroviny nespoja. Olej prilievam postupne podľa potreby, kým nevznikne hustejšia omáčka. Ak máte čas (a možnosť) môžete si pesto vyrobiť aj ručne v mažiari. Bazalkové pesto je najlepšie čerstvo pripravené. Pesto, ktoré nespotrebujem, dám do zatváracieho pohára a povrch zalejem olejom. Skladujem v chladničke, odporúčam skonzumovať čo najskôr. 
Upozornenie: Pesto skladované v chladničke dosť zhustne. Keď ho chcem použiť na cestoviny, zriedim ho trochou horúcej vody z uvarených cestovín.
zdroj: všeobecne známy recept
Veľmi pekné recepty na original Pesto nájdete napríklad TU alebo  TU, alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU (niektoré sú aj s mandľami). Alebo si môžete pozrieť tieto boardy na Pintereste, kde sú iba recepty na Pesto.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk