Toto cesto na bublaninu mám veľmi rada, pretože vďaka kukuričnému škrobu je jemné a nadýchané...
- 5 vajec
- 250 - 350g cukor krupica (jemný kryštálový)
- 100ml olej
- 100ml mlieko (voda)
- 320g polohrubá múka
- 80 g kukuričný škrob (2 x 40g Zlatý klas)
- 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
- ovocie (jahody, maliny, černice, ríbezle, čerešne, višne, marhule)
- plech na pečenie 28x39cm vysoký 4cm
Celé vajcia vyšlahám s cukrom poriadne do peny, postupne zašlahám olej, mlieko (ja som dala vodu) a nakoniec krátko zašlahám múku
zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Cesto vylejem na plech vyložený
papierom na pečenie, naukladám ovocie nakrájané na menšie kúsky a
upečiem. Ja som piekla asi 25 - 30 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou
- každá rúra pečie inak).
Poznámka: Bublanina je dosť vysoká, odporúčam použiť väčší plech na pečenie.
Ovocie môžete dať aj iné, podľa sezóny. Ja som dala posledné jahody z tohtoročnej úrody a keďže ich už bolo málo, doplnila som ich prvými malinami, čo som našla v záhrade). Ak nechcete aby sa vám ovocie prepadlo na spodok bublaniny, môžete ho jemne obaliť v múke (ja som to nerobila, nám to nevadí). Množstvo cukru v ceste si môžete prispôsobiť použitému ovociu (ak dáte višne alebo ríbezle odporúčam 300-350g cukru). Ak z
nejakého dôvodu nemôžete alebo nechcete mlieko, môžete ho nahradiť vodou
alebo rastlinným mliekom. Bublanina na foto je robená s vodou.
zdroj: naozaj netuším - tento recept pečiem už vyše 20 rokov a považujem ho už vlastne za náš rodinný recept
Receptík je suprový. Piekla som s čerešňami,s marhuľami.Krásne popísaný postup ��
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za milý a pekný komentár, ako aj vyskúšanie receptu :) Jana
OdstrániťJanka,ešte som ho nemala vyskúšaný, ale hneď som vedela, že musí byť výborný podľa toho postupu,ako ste ho popísali, zaliala som si ho do fólie, a až potom som piekla. Výsledok ,že wau 😍. Ďakujem, že ste sa podelili o receptík, už si ho pýtajú aj v práci, lebo ochutnali. Boli nadšené. Ja som ten anonym z 25.06.2017 ,toto som Vám chcela ešte napísať 😉
OdstrániťĎakujem krásne :)
OdstrániťBublanina je mňam dala som mrazené ovocie.Mala som podobný recept len 3 vajcia a 1 zl.klas.Chutil všetkým ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za krásny komentár a pekný deň prajem :)
Odstrániť