- 4 vajcia
- 200 - 250g cukor krupica (jemný kryštálový)
- 250g mascarpone
- 250 hladká múka
- 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
- marhule (alebo iné ovocie: napr. jahody, maliny, černice, čerešne, višne)
- okrúhla forma na pečenie priemer 30cm
Celé vajcia vyšlahám s cukrom
poriadne do peny, zašlahám mascarpone a nakoniec zašlahám múku
zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotriem na okrúhly
koláčový plech vyložený
papierom na pečenie (môžete ho iba vymastiť), naukladám marhule nakrájané na menšie kúsky a
upečiem. Ja som piekla asi 25 - 30 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou
- každá rúra pečie inak).
Poznámka: Bublaninu môžete upiecť aj
na menšom hranatom plechu, len bude nižšia (záleží, aký veľký plech
použijete). Ovocie môžete dať aj iné, podľa ročného obdobia. Množstvo cukru si môžete prispôsobiť použitému ovociu.
zdroj: Starý zošit s receptami. Recept som si kedysi dávno pred vyše 20-timi rokmi odpísala z nejakého cudzojazyčného časopisu (zaujal ma svojou jednoduchosťou), ale vyskúšala som ho po prvýkrát iba pred nejakými 10-timi rokmi. No a odkedy sa dá už aj u nás bežne kúpiť mascarpone skoro v každom obchode, robievam ho pravidelne, vždy s iným ovocím.
***
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA