Trochu netradičné bodkované palacinky, pre milovníkov maku.
- čerstvé ovocie podľa sezóny
- 6 vajec
- 250ml voda
- 250ml mlieko
- 200g hladká múka
- štipka soli
- olej
- 2 lyžice celého maku
- čerstvé ovocie podľa sezóny
Všetky suroviny vymiešam šlahačom na hladké redšie cesto, pridám mak (celý, nemletý) a cesto nechám aspoň hodinku odpočívať. Malo by mať takú hustotu, aby sa dalo pekne
rozlievať po panvici, ak máte malé vajíčka možno budete musieť priliať
trochu mlieka alebo vody. Po hodine cesto premiešam a na rozpálenej teflonovej panvici pečiem tenké
palacinky. Panvicu podľa možnosti nevymazávam olejom. Ak by sa vám
palacinky lepili, tak panvicu trošku potrite olejom, ale ak máte
kvalitnú nepriľnavú panvicu, nebude to ani potrebné.
zdroj: Skombinovala som jeden z mojich osvedčených receptov na palacinky s nápadom z internetu. Nápad pridať do palacinkového cesta celý mak nie je môj, videla som ho už pred pár rokmi na nejakej zahraničnej stránke o varení. Zopár pekných receptov na palacinky s makom si môžete pozrieť napríklad: TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU.
Ahoj Janka, tieto palacinky boli výborné. Naozaj skvelý recept. Prajem pekný deň a len tak ďalej :)
OdpovedaťOdstrániť