Vianočná klasika, bez ktorej by u nás neboli tie "pravé" Vianoce...
- 430g hladká múka
- 100g práškový cukor
- 160g jemne mleté vlašské orechy
- 340g maslo
- štipka soli
Maslo (stuhnuté, priamo z chladničky) nakrájam na malé kocky a všetky suroviny rýchlo zmiesim
rukami v miske. Cesto sa trochu horšie zmiesuje, treba trpezlivo miesiť, až kým sa nespojí dohromady. Na
pomúčenej doske urobím z cesta bochník, zabalím ho do potravinárskej fólie a dám na približne hodinku zachladiť. Potom
cesto preložím na pomúčenú dosku, rozdelím na štyri častí, rukami z každej vytvarujem dlhý valček,
nakrájam ho na rovnaké kúsky a z každého kúska rýchlo rukami urobím (ušúlam)
rožtek. Rožteky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie
(nedávam ich veľmi nahusto). Piekla som na 180° asi 10 minút
(riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Rohlíčky by mali aj
po upečení zostať pekné bledé, iba zospodu upečené do bledohneda.
Chvíľu ich nechám na plechu povychladnúť (po upečení sú veľmi krehké)
a ešte teplé ich obaľujem v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým
cukrom.
zdroj: www.vanilkove-rohlicky.cz
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA