Chutná obmena nášho obľúbeného lineckého pečiva.
- džem na plnenie
Všetky suroviny zmiesim rukami v miske (maslo aj vajce dávam studené z
chladničky). Toto cesto sa trochu horšie zmiesuje, treba trpezlivo
miesiť, až kým sa nespojí dohromady. Potom cesto preložím na pomúčenú
dosku, vytvarujem bochník a dám do chladničky na chvíľu zachladiť.
Potom vytiahnem zachladené cesto a na pomúčenej doske ho opatrne
rozvaľkám na 3 - 4mm, vykrajujem formičkami a ukladám na plech vyložený
papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi
piekli rovnomerne. Pečiem na 180° asi 8 - 10 minút podľa veľkosti, tak
aby zostali pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do bledohneda
(riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nechám vychladnúť na
rovnej ploche a zlepujem hrubšou vrstvou džemu.
Poznámka: Plnila som domácim hruškovým džemom s brusnicami. Do džemu ktorým plním pečivo zvyknem pridať trochu rumu. Pečivo skôr zmäkne a je aj voňavejšie. Mandle môžete dať aj lúpané (bielené), ja som mala doma väčšiu zásobu mletých nelúpaných mandlí, tak som použila nelúpané.
zdroj: starý zošit s receptami + moje úpravy
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA