Dostal sa mi do rúk na vyskúšanie japonský zelený práškový čaj Matcha Tea v biokvalite. Tento konkrétny matcha čaj, ktorý som mala možnosť ochutnať a otestovať v receptoch je nielenže výborný, ale má navyše aj krásnu smaragdovozelenú farbu, čo je ideálne na rôzne kreatívne použitie v kuchyni. Koláče, zákusky, cukroviny, čokolády a iné sladkosti z tohto čaju majú krásnu sviežu zelenú farbu. Okrem matcha čokolády môžete vyskúšať aj tento môj recept na matcha ryžu s brusnicami.
Mlieko zohrejem do bodu varu, odstavím zo sporáka, pridám na malé kúsky nalámanú bielu čokoládu a miešam, kým sa čokoláda poriadne nerozpustí. Matcha tea rozmiešam v troche mlieka, pridám do rozpustenej čokolády a dobre rozmiešam. Ja som ešte čokoládu premixovala ponorným mixérom. Po premixovaní sa prášok matcha v čokoláde rovnomerne rozpustí a mixér navyše čokoládu aj pekne napení. Čokoládu rozdelím do dvoch šálok a do každej pridám trochu citrónovej šťavy (množstvo podľa chuti) a zamiešam. Citrón čokoládu pekne prevonia a zvýrazní jej zaujímavú chuť. Čokoládu môžete piť horúcu aj mierne vychladnutú (vlažnú) a výborná je dokonca aj na druhý deň studená z chladničky, ak vám nejaká zvýši.
Poznámka: Mlieko môžete použiť aj rastlinné. Sladiť netreba, biela čokoláda zvykne byť dosť sladká.
zdroj: moja vlastná variácia na známy recept
Tento recept som robila špeciálne pre matchatea.cz.
- 250 ml mlieko plnotučné
- 100 g kvalitná biela čokoláda
- 4 g Matcha Tea (2 vrecúška po 2g)
- citrónová šťava podľa chuti
Mlieko zohrejem do bodu varu, odstavím zo sporáka, pridám na malé kúsky nalámanú bielu čokoládu a miešam, kým sa čokoláda poriadne nerozpustí. Matcha tea rozmiešam v troche mlieka, pridám do rozpustenej čokolády a dobre rozmiešam. Ja som ešte čokoládu premixovala ponorným mixérom. Po premixovaní sa prášok matcha v čokoláde rovnomerne rozpustí a mixér navyše čokoládu aj pekne napení. Čokoládu rozdelím do dvoch šálok a do každej pridám trochu citrónovej šťavy (množstvo podľa chuti) a zamiešam. Citrón čokoládu pekne prevonia a zvýrazní jej zaujímavú chuť. Čokoládu môžete piť horúcu aj mierne vychladnutú (vlažnú) a výborná je dokonca aj na druhý deň studená z chladničky, ak vám nejaká zvýši.
Poznámka: Mlieko môžete použiť aj rastlinné. Sladiť netreba, biela čokoláda zvykne byť dosť sladká.
zdroj: moja vlastná variácia na známy recept
Tento recept som robila špeciálne pre matchatea.cz.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA