Obľúbený čokoládovo-ovocný koláč mojej dcéry. Dá sa piecť prakticky celoročne, vždy s iným ovocím.
Čokoládu s tukom na pečenie rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť, aby čokoládová zmes nebola už horúca ale ešte stále tekutá. Celé vajcia vyšlaháme s cukrom poriadne do peny, pridáme roztopenú a vychladnutú čokoládovú zmes. Znížime otáčky a nakoniec zašlaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, naukladáme očistené ovocie nakrájané na menšie kúsky a upečieme. Ja som piekla asi 25 - 30 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
Poznámka: Ovocie môžete použiť rôzne, podľa sezóny. Ja som dala "letné slivky" z našej záhrady. (Presný druhový názov tohto chutného ovocia bohužiaľ nepoznám. Viem len, že je to stará miestna odroda, pravdepodobne kríženec medzi slivkou a ringlotou). Ale výborné sú napríklad aj jahody, maliny, višne alebo marhule. Čokoládu odporúčam s trochu vyšším obsahom kakaa. Vzhľadom na množstvo čokolády v ceste, sa koláč trochu horšie pečie, treba si to odsledovať, aby sa nepiekol zbytočne dlho a príliš sa nevysušil.
- 5 vajec
- 250g cukor krupica
- 1 vanilkový cukor (20g)
- 200g tuk na pečenie (ja som dala Heru)
- 200g čokoláda na varenie (dala som 44% )
- 200g hladká múka
- 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
- čerstvé ovocie podľa sezóny
- menší plech na pečenie (ja používam 35 x 25cm)
Čokoládu s tukom na pečenie rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť, aby čokoládová zmes nebola už horúca ale ešte stále tekutá. Celé vajcia vyšlaháme s cukrom poriadne do peny, pridáme roztopenú a vychladnutú čokoládovú zmes. Znížime otáčky a nakoniec zašlaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, naukladáme očistené ovocie nakrájané na menšie kúsky a upečieme. Ja som piekla asi 25 - 30 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
Poznámka: Ovocie môžete použiť rôzne, podľa sezóny. Ja som dala "letné slivky" z našej záhrady. (Presný druhový názov tohto chutného ovocia bohužiaľ nepoznám. Viem len, že je to stará miestna odroda, pravdepodobne kríženec medzi slivkou a ringlotou). Ale výborné sú napríklad aj jahody, maliny, višne alebo marhule. Čokoládu odporúčam s trochu vyšším obsahom kakaa. Vzhľadom na množstvo čokolády v ceste, sa koláč trochu horšie pečie, treba si to odsledovať, aby sa nepiekol zbytočne dlho a príliš sa nevysušil.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA