- filety z ružového lososa Radoma
- trochu oleja na opečenie lososa
- štipka soli
- šalát rukola
- červená cibuľa
- čerstvé ovocie (ja som dala marhule a melón cantaloupe)
zálievka:
- 1 - 2 lyžice medu
- šťava z jedného citróna
- 1/2 malej lyžičky dijonskej horčice
Lososa rozmrazíme a osušíme papierovou utierkou. Osolíme a na troche oleja ho krátko opečieme z obidvoch strán. Necháme ho trochu povychladnúť, odstránime kožu a natrháme ho na menšie kúsky. Rukolu umyjeme a naukladáme na taniere, pridáme ovocie nakrájané na menšie kúsky, cibuľu nakrájanú na mesiačiky a nakoniec opečeného lososa natrhaného na kúsky. Celý šalát rovnomerne polejeme (pokvapkáme) zálievkou, ktorú urobíme veľmi jednoducho zmiešaním medu, horčice a citrónovej šťavy.
Poznámka: Šalát nemusíte robiť jednotlivo pre každého stravníka priamo na tanier (ako ja), pokojne môžete
celý šalát pripraviť v miske a jemne ho premiešať (chute surovín a
zálievky sa lepšie spoja), len už nebude taký "fotogenický" :)
Myslím že by sa tam mohol dať aj údený losos
OdpovedaťOdstrániťPravdaže, len to už bude chuťovo trochu iný šalát :)
OdstrániťTo áno ale môže byť tiež chutný, 😉
Odstrániť