10. 8. 2017

Šalát s lososom, rukolou a ovocím

Ľahké letné jedlo, bez veľkej námahy a státia pri sporáku.


  • filety z ružového lososa Radoma
  • trochu oleja na opečenie lososa
  • štipka soli
  • šalát rukola
  • červená cibuľa
  • čerstvé ovocie (ja som dala marhule a melón cantaloupe)

zálievka:
  • 1 - 2 lyžice medu
  • šťava z jedného citróna
  • 1/2 malej lyžičky dijonskej horčice

Lososa rozmrazíme a osušíme papierovou utierkou. Osolíme a na troche oleja ho krátko opečieme z obidvoch strán. Necháme ho trochu povychladnúť, odstránime kožu a natrháme ho na menšie kúsky. Rukolu umyjeme a naukladáme na taniere, pridáme ovocie nakrájané na menšie kúsky, cibuľu nakrájanú na mesiačiky a nakoniec opečeného lososa natrhaného na kúsky. Celý šalát rovnomerne polejeme (pokvapkáme) zálievkou, ktorú urobíme veľmi jednoducho zmiešaním medu, horčice a citrónovej šťavy. 
Poznámka: Šalát nemusíte robiť jednotlivo pre každého stravníka priamo na tanier (ako ja), pokojne môžete celý šalát pripraviť v miske a jemne ho premiešať (chute surovín a zálievky sa lepšie spoja), len už nebude taký "fotogenický" :)
zdroj: moja variácia na všeobecne známy recept


3 komentáre:

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk