Nepečená torta plná čokolády. Na prvý pohľad vyzerá zložito, ale zdanie klame. Na prípravu je veľmi jednoduchá, aj keď na suroviny a kalórie bohatá :)
Postup: BB keksy podrvíme na jemno. Maslo opatrne rozpustíme a zmiešame s rozdrvenými keksami. Keksíkovú hmotu natlačíme na dno tortovej formy (ja som použila priemer 24cm) a rukou dobre utlačíme. Dáme do chladničky zachladiť a pripravíme si čokoládové krémy.
Horkú čokoládu opatrne roztopíme (môžete aj nad parou) a necháme trochu povychladnúť, aby nebola horúca. Medzitým vyšlaháme tvaroh s mascarpone a cukrom a pridáme roztopenú čokoládu. Čokoládový krém navrstvíme na stuhnutý keksíkový základ a kým pripravíme krém z bielej čokolády dáme formu do chladničky.. Krém z bielej čokolády pripravíme rovnako ako z horkej, len nedáme cukor, biela čokoláda je sladká dosť. Pripravený krém z bielej čokolády navrstvíme na krém z horkej čokolády a uhladíme, prípadne ešte ozdobíme podľa svojho vkusu a dáme do chladničky dobre zachladiť. Stačí pár hodín a môžete servírovať.
V lete je výborná s čerstvým ovocím. Ja som teraz v zime servírovala s višňovým kompótom a višňovou omáčkou (šťavu z kompótu som povarila s lyžičkou vanilkového pudingu až kým nevznikla redšia omáčka).
- 1balenie BB keksy kakaové (130g)
- 100g maslo
-
Krém z tmavej čokolády:
- 450g jemný tvaroh (bez hrudiek)
- 250g mascarpone
- 300g horká čokoláda (ja som dala 70%)
- cukor podľa chuti (dala som 5 lyžíc práškového cukru)
-
Krém z bielej čokolády:
- 450g jemný tvaroh (bez hrudiek)
- 250g mascarpone
- 300g biela čokoláda
Postup: BB keksy podrvíme na jemno. Maslo opatrne rozpustíme a zmiešame s rozdrvenými keksami. Keksíkovú hmotu natlačíme na dno tortovej formy (ja som použila priemer 24cm) a rukou dobre utlačíme. Dáme do chladničky zachladiť a pripravíme si čokoládové krémy.
Horkú čokoládu opatrne roztopíme (môžete aj nad parou) a necháme trochu povychladnúť, aby nebola horúca. Medzitým vyšlaháme tvaroh s mascarpone a cukrom a pridáme roztopenú čokoládu. Čokoládový krém navrstvíme na stuhnutý keksíkový základ a kým pripravíme krém z bielej čokolády dáme formu do chladničky.. Krém z bielej čokolády pripravíme rovnako ako z horkej, len nedáme cukor, biela čokoláda je sladká dosť. Pripravený krém z bielej čokolády navrstvíme na krém z horkej čokolády a uhladíme, prípadne ešte ozdobíme podľa svojho vkusu a dáme do chladničky dobre zachladiť. Stačí pár hodín a môžete servírovať.
V lete je výborná s čerstvým ovocím. Ja som teraz v zime servírovala s višňovým kompótom a višňovou omáčkou (šťavu z kompótu som povarila s lyžičkou vanilkového pudingu až kým nevznikla redšia omáčka).
Nice article as well as whole site.Thanks.
OdpovedaťOdstrániťThanks, very match.
Odstrániť