Tvarohové šišky bez droždia... môžete ich urobiť aj počas roka, nielen na fašiangy.
- 500g hrudkovitý tvaroh
- 4 menšie vajcia
- 4 lyžice rumu
- 4 lyžice práškového cukru
- 2 lyžičky sóda bicarbona (nie veľmi kopcom)
- 500g polohrubá múka
- štipka soli
- džem, práškový cukor
- olej na vyprážanie
- olej na vyprážanie
V miske ručne zmiesim všetky suroviny a hotové cesto preložím na pomúčenú dosku, kde ho nechám prikryté pol hodinku postáť. Vyvaľkám na asi 1cm a vykrojím menšie kolieska/šišky. Cesto sa niekedy trochu lepí, treba dobre podsýpať (záleží od tvarohu a tiež od veľkosti vajec). Ak sa vám cesto naozaj veľmi lepí, môžete prípadne pridať trochu múky, ale nie veľa, aby šišky neboli ako kameň. Vyprážam ich z obidvoch strán vo vyššej vrstve oleja do zlatista. Mali by sa pekne nafúknuť. Šišky neplním, džem dávam navrch a na tanieri ešte zľahka pocukrujem. Najlepšie sú teplé, ako všetky šišky.
zdroj: rodinný recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA