1. 12. 2014

Bábovka s kokosom a čokoládou

Bábovka prevoňaná kokosom s kúskami čokolády... šálka dobrej kávy alebo čaju k tomu a tohtoročný Advent môže začať.


  • 6 vajec
  • 250 - 300g cukor krupica (jemný kryštálový)
  • 100ml olej
  • 100ml horúcej vody
  • 360g polohrubá múka
  • 1 pudingový prášok s kokosovou príchuťou (37 - 40g podľa výrobcu)
  • 1 kypriaci prášok do pečiva (13g)
- horká čokoláda nasekaná na menšie kúsky (množstvo podľa chuti)
- strúhaný sušený kokos na vysypanie formy

Formu na bábovku vymažem poriadne nahrubo stuhnutým maslom a dôkladne vysypem kokosom. Celé vajcia s krupicovým cukrom vyšľahám poriadne do peny. Postupne zašľahám olej a horúcu vodu a nakoniec zašľahám múku zmiešanú s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Cesto po častiach vrstvím do nahrubo vymazanej a vysypanej formy,  po každej vrstve cesta prihodím pár kúskov nasekanej čokolády a bábovku upečiem. Ja som piekla na cca 160 °C asi 50 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Bábovky sa všeobecne odporúča piecť na nižšej teplote, ako iné piškótové cestá (asi o 20 - 30 °C menej). Upečenú bábovku nechám po upečení ešte chvíľku (asi 10 - 15 minút) vo forme a až potom ju vyklopím.
zdroj: toprecepty.cz + moje úpravy
Poznámka: Časť múky (napr. 50g) môžete nahradiť strúhaným sušeným kokosom. Pudingový prášok môžete použiť aj s inou príchuťou (napr. vanilkový, banánový). Namiesto čokolády môžete dať hrozienka, nasekané orechy alebo sušené ovocie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk