Prvá tohtoročná grilovačka spojená s oberaním marhúľ.
grilované stehienka:
marhuľový šalát:
Grilované stehienka: Marhuľový džem zmiešame s grilovacou omáčkou. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, natrieme marinádou a necháme niekoľko hodín (môžete aj cez noc) marinovať. Potom stehienka ugrilujeme alebo upečieme. Počas grilovania (pečenia) natierame zvyšnou marinádou a otáčame aby sa piekli/ grilovali rovnomerne. Prílohu ku grilovaným stehienkam si už každý zvolí sám, podľa chute. Ja som podávala s čerstvým pečivom a marhuľovým šalátom.
Marhuľový šalát: Marhule nakrájame na menšie kúsky a cibuľu na plátky. Pridáme rukolu a na menšie kúsky natrhané šalátové listy. Limetkovú šťavu, med a grilovaciu omáčku zmiešame a pridáme k nakrájanému ovociu a zelenine. Jemne zľahka premiešame.
Poznámka: Grilovaciu omáčku môžete použiť aj inú, podľa svojej chute. Ja som zvolila Australian sweet roast sauce od Hellmanns. Je to sladká medová grilovacia omáčka a k marhuliam a kuraťu sa výborne hodila. Marhuľový džem odporúčam skôr kyslejší a redší, ja som použila môj domáci, do ktorého som dala iba 300g cukru na 1kg marhúľ.
zdroj: moja verzia známeho receptu
grilované stehienka:
- 12 ks kuracie stehienka dolné
- 2 lyžice marhuľový džem
- 2 lyžice grilovacia omáčka Australian sweet roast sauce
- štipka soli
marhuľový šalát:
- 10 ks čerstvé marhule
- 1 menšia červená cibuľa
- rukola (hrsť)
- hlávkový šalát (zopár listov)
- šťava z 1/2 limetky alebo citróna
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica grilovacej omáčky Australian sweet roast sauce
Grilované stehienka: Marhuľový džem zmiešame s grilovacou omáčkou. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, natrieme marinádou a necháme niekoľko hodín (môžete aj cez noc) marinovať. Potom stehienka ugrilujeme alebo upečieme. Počas grilovania (pečenia) natierame zvyšnou marinádou a otáčame aby sa piekli/ grilovali rovnomerne. Prílohu ku grilovaným stehienkam si už každý zvolí sám, podľa chute. Ja som podávala s čerstvým pečivom a marhuľovým šalátom.
Marhuľový šalát: Marhule nakrájame na menšie kúsky a cibuľu na plátky. Pridáme rukolu a na menšie kúsky natrhané šalátové listy. Limetkovú šťavu, med a grilovaciu omáčku zmiešame a pridáme k nakrájanému ovociu a zelenine. Jemne zľahka premiešame.
Poznámka: Grilovaciu omáčku môžete použiť aj inú, podľa svojej chute. Ja som zvolila Australian sweet roast sauce od Hellmanns. Je to sladká medová grilovacia omáčka a k marhuliam a kuraťu sa výborne hodila. Marhuľový džem odporúčam skôr kyslejší a redší, ja som použila môj domáci, do ktorého som dala iba 300g cukru na 1kg marhúľ.
zdroj: moja verzia známeho receptu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA