Jednoduchá, rýchla a svieža letná polievka z čerstvého mladého
hrášku. Jej zaujímavú a delikátnu chuť ešte viac zvýrazňuje lahodná kokosová smotana, ktorá aj obyčajnej hráškovej polievke dodá jemnú príchuť exotiky.
Hrášok dám do hrnca, pridám soľ, mleté biele korenie a 2 strúčiky cesnaku (zvyšné dva pridám neskôr). Hrášok zalejem 1 litrom vody a uvarím do mäkka. Do uvareného hrášku pridám zvyšné dva strúčiky cesnaku, kokosový krém a rozmixujem ponorným mixérom úplne na jemno. Do rozmixovaného hrášku pridám ešte asi 1/2 - 3/4 litra vody (môžete aj viac alebo aj menej, podľa toho akú hustú polievku máte radi) a polievku ešte krátko prevarím. Ochutnám a prípadne ešte dochutím soľou a korením.
- 1 kg čerstvý hrášok
- 1 lyžička soľ
- 4 strúčiky cesnaku
- štipka mleté biele korenie
- 200 ml kokosový krém (kokosová smotana)
- voda podľa potreby
Hrášok dám do hrnca, pridám soľ, mleté biele korenie a 2 strúčiky cesnaku (zvyšné dva pridám neskôr). Hrášok zalejem 1 litrom vody a uvarím do mäkka. Do uvareného hrášku pridám zvyšné dva strúčiky cesnaku, kokosový krém a rozmixujem ponorným mixérom úplne na jemno. Do rozmixovaného hrášku pridám ešte asi 1/2 - 3/4 litra vody (môžete aj viac alebo aj menej, podľa toho akú hustú polievku máte radi) a polievku ešte krátko prevarím. Ochutnám a prípadne ešte dochutím soľou a korením.
Poznámka: V zime môžete použiť
mrazený mladý hrášok, postup prípravy je rovnaký. Namiesto kokosového krému
môžete použiť aj inú rastlinnú (alebo aj klasickú) smotanu.
zdroj: všeobecne známy recept+ moje úpravy
Chuť kokosu v hlavných jedlách som objavila nedávno a od tej doby lejem kokosové mlieko takmer všade! Najradšej mám chuť kokosu v pálivom kari, ale aj s hráškom to určite chutí zaujímavo. PS: Nedávno som založila vlastný foodblog, ak by si naň hodila očkom, moc by som Ti bola vďačná :) → https://nutri-licious.blogspot.sk/
OdpovedaťOdstrániťEmka, ďakujem za návštevu ako aj pekné komentáre. Máš krásny blog, už som si ho uložila do obľúbených, veľmi rada k tebe občas nakuknem :)
Odstrániť