Svieže letné ovocné rezy.
krém:
poleva:
ostatné:
Krém: Želatínu zalejeme 150 ml vody a necháme 1/2 hodiny napučať. Hrnček (250 ml) kryštálového cukru dáme do hrca, zalejeme 50 ml vody a pozvoľna za stáleho miešania necháme zovrieť tzv. na niť. Bielka vyšlaháme do tuha. Vriaci cukrový rozvar pomaly tenkým prúdom vlejeme do stále sa šlahajúcich bielkov. Odporúčam šlahač zo stojanom, alebo pomocníka (jeden šlahá, druhý leje vriaci cukrový rozvar). Horúci sneh ešte aspoň 5 minút (môžete aj viac) dobre prešlaháme a odložíme na neskoršie použitie. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým cukrom. Napučanú želatínu dáme jemne zohriať (nevariť!) a tekutú vlažnú želatínu zašlaháme do tvarohovej zmesi. Potom už len zľahka ručne! primiešame pripravené našlahané bielka s cukrovým rozvarom.
BB keksy naukladáme na dno nádoby, aby tesne priliehali k sebe. Naukladáme ovocie a zalejeme pripraveným krémom.Na vrch tuhnúceho krému ešte naukladáme ovocie (nie je nutné) a dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva: Do hrnca dáme jahodový puding a zmiešame s ovocným sirupom a vodou (pozor na hrčky). Za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný puding, ktorý v tenkej vrste nalejeme na stuhnutý krém a ovocie. Zákusok s polevou necháme zachladiť, najlepšie do druhého dňa.
zdroj: vlastný recept
krém:
- 450g tvaroh (jemný krémový plnotučný)
- 200 g kyslá smotana
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 hrnčeka práškový cukor
- 3 bielka
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 50 ml voda
- 20g želatina
- 150ml voda
poleva:
- 1 jahodový puding
- 200 ml ovocný sirup (ja som dala jahodový)
- 200 ml voda
ostatné:
- BB keksy kakaové (množstvo podľa potreby)
- drobné ovocie podľa chuti (jahody, maliny, černice, ríbezle, čučoriedky)
- menší plech na pečenie alebo iná vhodná nádoba
Krém: Želatínu zalejeme 150 ml vody a necháme 1/2 hodiny napučať. Hrnček (250 ml) kryštálového cukru dáme do hrca, zalejeme 50 ml vody a pozvoľna za stáleho miešania necháme zovrieť tzv. na niť. Bielka vyšlaháme do tuha. Vriaci cukrový rozvar pomaly tenkým prúdom vlejeme do stále sa šlahajúcich bielkov. Odporúčam šlahač zo stojanom, alebo pomocníka (jeden šlahá, druhý leje vriaci cukrový rozvar). Horúci sneh ešte aspoň 5 minút (môžete aj viac) dobre prešlaháme a odložíme na neskoršie použitie. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým cukrom. Napučanú želatínu dáme jemne zohriať (nevariť!) a tekutú vlažnú želatínu zašlaháme do tvarohovej zmesi. Potom už len zľahka ručne! primiešame pripravené našlahané bielka s cukrovým rozvarom.
BB keksy naukladáme na dno nádoby, aby tesne priliehali k sebe. Naukladáme ovocie a zalejeme pripraveným krémom.Na vrch tuhnúceho krému ešte naukladáme ovocie (nie je nutné) a dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva: Do hrnca dáme jahodový puding a zmiešame s ovocným sirupom a vodou (pozor na hrčky). Za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný puding, ktorý v tenkej vrste nalejeme na stuhnutý krém a ovocie. Zákusok s polevou necháme zachladiť, najlepšie do druhého dňa.
zdroj: vlastný recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA