Jedna z mnohých variácií na moje obľúbené cuketové halušky, tentokrát s bryndzou, cesnakom a kôprom.
halušky:
Cuketu očistím (rozkrojím, vydlabem mäkké vnútro a ošúpem) a nastrúham na jemno. Pridám vajíčko, soľ a toľko múky, aby vzniklo primerane husté haluškové cesto. Cesto pretláčam cez sitko na halušky do vriacej vody a keď vyplávajú navrch, krátko (minutku) ich ešte povarím. Uvarené halušky zlejem, jemne omastím a ešte teplé servírujem s bryndzovou omáčkou.
Bryndzová omáčka: Do bryndze som pretlačila 1 - 2 strúčiky cesnaku a pridala lyžicu na jemno nasekaného mladého kôpru (podľa chuti aj viac). Potom som ešte pridala trochu hustej kyslej smotany na zriedenie (podľa potreby) a všetko som spolu zmiešala.
Poznámka: Kto chce a má chuť, môže si na halušky dať aj trochu opraženej slaninky. Ak nemáte radi kôpor, môžete ho vynechať a budete mať len cuketové halušky s bryndzou prevoňané cesnakom. Výborná je na tieto halušky napr. aj kombinácia bryndze s pažítkou, bez cesnaku.
zdroj: vlastný recept
halušky:
- 1 väčšia cuketa
- 1 vajce
- štipka soli
- polohrubá múka podľa potreby
- 250 g ovčia bryndza
- 1 lyžica na jemno nasekaný čerstvý mladý kôpor
- 1 - 2 strúčiky cesnak
- kyslá smotana podľa potreby
Cuketu očistím (rozkrojím, vydlabem mäkké vnútro a ošúpem) a nastrúham na jemno. Pridám vajíčko, soľ a toľko múky, aby vzniklo primerane husté haluškové cesto. Cesto pretláčam cez sitko na halušky do vriacej vody a keď vyplávajú navrch, krátko (minutku) ich ešte povarím. Uvarené halušky zlejem, jemne omastím a ešte teplé servírujem s bryndzovou omáčkou.
Bryndzová omáčka: Do bryndze som pretlačila 1 - 2 strúčiky cesnaku a pridala lyžicu na jemno nasekaného mladého kôpru (podľa chuti aj viac). Potom som ešte pridala trochu hustej kyslej smotany na zriedenie (podľa potreby) a všetko som spolu zmiešala.
zdroj: vlastný recept
Vyzerajú naozaj úžasne!
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
Odstrániť