13. 4. 2017

Linzert rezy s kokosovým snehom

Chutné trvanlivé rezy s kokosovým snehom. Veľmi obľúbená je aj ich orechová verzia, známa pod názvom Londýnske rezy.


    Cesto:
  • 400g hladká múka
  • 100g práškový cukor
  • 250g tuk na pečenie (ja som dala Heru)
  • 5 žĺtkov
  • 1 lyžička kopcom kypriaci prášok do pečiva (10g)

  • džem (ríbezľový, malinový) na potretie (množstvo podľa potreby)

    Kokosový sneh:
  • 5 bielkov
  • 200g práškový cukor
  • 200g strúhaný sušený kokos

Suroviny na cesto navážim do misky a ručne zmiesim cesto (vajcia aj tuk na pečenie dávam studené, rovno z chladničky). Zamiesené cesto dám na 1/2 hodinku zachladiť do chladničky. Zachladené cesto vyberiem a na papieri na pečenie rozvaľkám na veľkosť plechu (ja som použila 25 x 35 cm). Aj s papierom prenesiem na plech, popichám vidličkou a predpečiem 15 minút na 180°. Po 15 minútach korpus vyberiem a rúru stiahnem na 160°. Na horúci predpečený korpus natriem kyslý džem a opatrne nanesiem kokosový sneh. Sneh najskôr lyžicou naukladám na kôpky a potom stierkou veľmi jemne (aby sa sneh nezmiešal s džemom) roztriem sneh. Koláč so snehom dopečiem ešte 10 - 15 minút na 160°, kým sneh nezružovie. Riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak. Koláč krájam až na druhý deň, keď trochu odvlhne.
Poznámka: Plech môžete použiť aj väčší (koláč bude nižší), v tom prípade si ale prispôsobte aj čas pečenia. Tento koláč (ako väčšina kokosových koláčov) sa nikdy nedá nakrájať tak esteticky, ako iné koláče. Akokoľvek sa budete snažiť, sneh vždy popraská a koláč bude vždy tak trochu "strapatý" - viď foto :)
zdroj: rodinný recept


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk