3. 7. 2017

Sirup z kvetov bazy čiernej

Chute a vône môjho detstva...

 

  • 50 ks kvet bazy čiernej
  • 3 l voda
  • 6 ks citróny (šťava)
  • 3 kg kryštálový cukor
  • 1 malá lyžička kyseliny citrónovej

Kvety zbavíme hrubších stoniek, ale neumývame ich. Vodu prevaríme a necháme ju vychladnúť. Zalejeme kvety tak aby boli ponorené a necháme na chladnom mieste macerovať min. 24 hodín. Potom privedieme macerát (aj s kvetmi) k varu a zopár minút prevaríme. Ešte horúce precedíme a kvety vyhodíme. Pridáme citrónovú šťavu a cukor a znovu krátko povaríme. Nakoniec pridáme kyselinu citrónovú a horúci sirup naplníme do fliaš. Horúce zaviečkujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí skladujeme v chladničke.
Poznámka: Ak chcete aby sirup vydržal dlhšie, sirup krátko zasterilizujte (použite fľaše vhodné na sterilizovanie!). Ja zvyknem sterilizovať asi tak 10 minút na 85 - 90 °.
zdroj: rodinný recept

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk