Takto jednoducho pripravenú hlivu máme u nás doma najradšej ... hlivu robievam aj ako paprikáš na smotane, recept pribudne neskôr ...
- 1/2 kg hlivy ustricovej
- 1 veľká cibuľa
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- 1 lyžička kopcom mletej červenej papriky
- štipka štipľavej červenej papriky
- 1 malý bobkový list
- čerstvo namleté čierne korenie, majorán
- 1 čerstvá paprika
- 2 rajčiny (v zime dávam malý pohár domáceho leča)
- olej
Hlivu očistím a nakrájam na menšie (rovnako veľké) kúsky. Cibuľu nakrájam na drobné kocky. Papriku nakrájam na pásiky a rajčinu na osminky (rajčinu môžete ošúpať - nakrojím ju do kríža, na krátko ponorím do vriacej vody, schladím studenou vodou a stiahnem šupku). Na oleji orestujem cibuľu (nakrájanú na drobné kocky) do sklovita. Pridám rozpučený (alebo na drobno nakrájaný) cesnak a pár sekúnd ho osmahnem, len aby zavoňal, pridám soľ, korenie, sladkú aj štipľavú papriku. Pridám hlivu, podlejem trochou vody a chvíľu orestujem, aby zmenšila objem, pridám na pásiky nakrájanú papriku a rajčiny (na osminky) a udusím do mäkka (asi pol hodinku). Tesne pred dovarením pridám majorán, ktorý jemne pomrvím v rukách, aby lepšie uvolnil vôňu. V zime dávam namiesto papriky a paradajky malý pohár domáceho leča, ktoré pridám trochu neskôr, aby sa celkom nerozvarilo. Ak ste hlivu príliš podliali alebo chcete mať hustejšiu šťavu môžete ju zahustiť zátrepkou z hladkej múky. Podávam s knedlíkom, haluškami, rôznymi cestovinami alebo iba s chlebom. Podľa času, nálady a chuti.
zdroj: všeobecne známy recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA