Podobné recepty už niekoľko rokov kolujú po internete... toto je moja verzia, upravená podľa našej chute...
- 500g (max. 600g) mäsa (kuracie alebo morčacie prsia, vykostené zajačie chrbty)
- 1 veľká cibuľa
- 4 vajcia
- 4 lyžice oleja
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica worcestrovej omáčky
- 50g zemiakového škrobu (solamyl)
- 1 lyžička soli zarovno
- 1 lyžička kari korenia kopcom
- 1 lyžička mletej červenej papriky zarovno
Mäso nakrájam ostrým nožom na maličké kúsočky (najmenšie aké som schopná nakrájať), cibuľu tiež nakrájam nadrobno. Z ostatných surovín vymiešam marinádu a zmiešam z mäsom a cibuľou. Nechám cez noc zakryté v chladničke. Neľakajte sa, je to trochu redšie, ale cez noc v chladničke to zhustne. Na druhý deň hmotu premiešam a smažím na rozpálenom oleji menšie placky, nie veľmi prudko, aby sa presmažili aj zvnútra. Kladiem ich na papierové obrúsky, aby odsali prebytočný olej.
Mäso som skúšala nasekať aj v kuchynskom robote, ale nebolo to ono. Najlepšie je nakrájať ho ručne. Placky som už robila aj z vykostených zajačích chrbtov a boli tiež výborné. Množstvo soli a korenín si môžete prispôsobiť podľa svojej chuti. Mám niekoľko druhov kari korenia, vždy dám iné a placky majú zakaždým úplne inú chuť. Placky na foto sú robené z kuracích pŕs. Dala som 600g mäsa a urobila som 12 menších placiek.
zdroj: starý zošit s receptami + moje úpravy (v pôvodnom recepte bolo veľmi veľa soli a červenej papriky)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA