Zubáča zvyčajne pripravujem veľmi jednoducho (maslo, trochu korenia a nejaké bylinky) a ani v tomto recepte to nie je inak. Hoci recept vyzerá na prvý pohľad zložito, vôbec nie je... je tam iba maslo, rozmarín, soľ, štipka korenia a zemiaky... a to je všetko.
Zemiaky ošúpem, umyjem a nakrájam na tenučké plátky (ja som použila krájač na uhorky). Do primerane veľkého hrnca dám variť vodu, zemiakové lupienky vhodím do vriacej vody a krátko povarím (asi 2 - 3 minútky). Dajte pozor aby sa vám nerozvarili, budú sa ešte zapekať. Predvarené lupienky zlejem a v sitku prepláchnem studenou vodou, aby sa nezlepili a nechám vychladnúť. Zubáča rozmrazím, umyjem a osuším papierovými utierkami. Na plech dám papier na pečenie, trochu ho natriem olejom, položím filety osušeného zubáča kožou dolu, pokvapkám ich rozpusteným maslom, osolím, jemne okorením mletým čiernym korením a posypem nadrobno nasekanými lístkami rozmarínu. Nedávajte ho veľa (je veľmi aromatický), stačí zopár lístočkov. Predvarené zemiaky ukladám na osolené a okorenené filety do tvaru rybacích šupín. Keď sú zemiaky naukladané, dlaňami ich popritláčam na rybu (aby sa lupienky trochu prilepili k sebe a aj k rybe a pri pečení nepadali dolu). Filety obložené zemiakovými lupienkami ešte jemne osolím, pokvapkám rozpusteným maslom alebo olejom a dám piecť. Piekla som na 200° asi 15 - 20 minút (riaďte sa svojou rúrou -každá rúra pečie inak). Záleží aj od množstva a hrúbky filetiek. Prílohu si zvoľte akú máte radi u vás doma, podľa vašej chuti a rodinnej tradície.
zdroj: inšpirácia siasoulfood.blogspot.de alebo mein-rezept-der-woche.de + moje úpravy
Tento vianočný recept som robila z ryby od Ryba Žilina.
- filety zo zubáča aj s kožou
- vetvička rozmarínu
- soľ
- mleté čierne korenie
- rozpustené maslo
- olej
- malé zemiačky podľa potreby (asi 2 - 3 ks na jednu rybiu filetu, podľa veľkosti)
Zemiaky ošúpem, umyjem a nakrájam na tenučké plátky (ja som použila krájač na uhorky). Do primerane veľkého hrnca dám variť vodu, zemiakové lupienky vhodím do vriacej vody a krátko povarím (asi 2 - 3 minútky). Dajte pozor aby sa vám nerozvarili, budú sa ešte zapekať. Predvarené lupienky zlejem a v sitku prepláchnem studenou vodou, aby sa nezlepili a nechám vychladnúť. Zubáča rozmrazím, umyjem a osuším papierovými utierkami. Na plech dám papier na pečenie, trochu ho natriem olejom, položím filety osušeného zubáča kožou dolu, pokvapkám ich rozpusteným maslom, osolím, jemne okorením mletým čiernym korením a posypem nadrobno nasekanými lístkami rozmarínu. Nedávajte ho veľa (je veľmi aromatický), stačí zopár lístočkov. Predvarené zemiaky ukladám na osolené a okorenené filety do tvaru rybacích šupín. Keď sú zemiaky naukladané, dlaňami ich popritláčam na rybu (aby sa lupienky trochu prilepili k sebe a aj k rybe a pri pečení nepadali dolu). Filety obložené zemiakovými lupienkami ešte jemne osolím, pokvapkám rozpusteným maslom alebo olejom a dám piecť. Piekla som na 200° asi 15 - 20 minút (riaďte sa svojou rúrou -každá rúra pečie inak). Záleží aj od množstva a hrúbky filetiek. Prílohu si zvoľte akú máte radi u vás doma, podľa vašej chuti a rodinnej tradície.
zdroj: inšpirácia siasoulfood.blogspot.de alebo mein-rezept-der-woche.de + moje úpravy
Tento vianočný recept som robila z ryby od Ryba Žilina.
***
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA