Obľúbená kaša mojej dcéry... Ražné vločky sú o niečo tvrdšie ako iné druhy vločiek (a preto
vyžadujú o trochu dlhšie varenie). Výborné sú z
nich napríklad rôzne sladké kaše, kde najlepšie vynikne ich prirodzene
sladkastá chuť.
Vločky zalejem hrnčekom vriaceho mlieka a necháme ich nabobtnať (objem hrnčeka je 250 ml). Tento krok môžete vynechať, ale ražné vločky sú trochu tvrdšie ako iné druhy vločiek a budete ich musieť o niečo dlhšie povariť. K nabobtnaným vločkám pridám prepláchnuté hrozienka (množstvo podľa chuti), hrnček mlieka a uvarím hustú kašu. Do uvarenej kaše pridám cukor a na menšie kúsky nalámanú čokoládu a miešam, kým sa čokoláda a cukor nerozpustí (už nevarím). Cukru môžete dať aj viac, podľa chuti. Čokoládovú kašu môžete pred servírovaním ozdobiť a dochutiť s orieškami, sušeným a čerstvým ovocím a nasekanou čokoládou.
Poznámka: Ak máte radi redšiu kašu, môžete pred koncom varenia pridať ešte trochu mlieka. Mlieko môžete použiť aj rastlinné. Cukor môžete nahradiť medom alebo iným alternatívnym sladidlom, ktoré preferujete.
zdroj: moja variácia na známy recept
- 1 hrnček ražné vločky
- 2 hrnčeky mlieko
- 50 g horká čokoláda
- 2 lyžice cukor
- 50 g hrozienka
- orechy, sušené a čerstvé ovocie podľa chuti
Vločky zalejem hrnčekom vriaceho mlieka a necháme ich nabobtnať (objem hrnčeka je 250 ml). Tento krok môžete vynechať, ale ražné vločky sú trochu tvrdšie ako iné druhy vločiek a budete ich musieť o niečo dlhšie povariť. K nabobtnaným vločkám pridám prepláchnuté hrozienka (množstvo podľa chuti), hrnček mlieka a uvarím hustú kašu. Do uvarenej kaše pridám cukor a na menšie kúsky nalámanú čokoládu a miešam, kým sa čokoláda a cukor nerozpustí (už nevarím). Cukru môžete dať aj viac, podľa chuti. Čokoládovú kašu môžete pred servírovaním ozdobiť a dochutiť s orieškami, sušeným a čerstvým ovocím a nasekanou čokoládou.
Poznámka: Ak máte radi redšiu kašu, môžete pred koncom varenia pridať ešte trochu mlieka. Mlieko môžete použiť aj rastlinné. Cukor môžete nahradiť medom alebo iným alternatívnym sladidlom, ktoré preferujete.
zdroj: moja variácia na známy recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA