S týmto receptom som sa zapojila do blogerskej súťaže s milým a vtipným sloganom Nebuď bábovka. No a keďže nie som, tak som jednu tiež upiekla. Viac o tejto súťaži nájdete napr. tu: Pecenie je radost alebo si pozrite hashtagy: #nebudbabovka a #peceniejeradost
- 3 veľké vajcia
- 3/4 hrnčeka práškový cukor
- 1 vanilkový cukor (20g)
- 125 g Hera alebo Hera maslová
- 200 ml sirup z kvetov bazy čiernej
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
- citrónová kôra z 1/2 citróna
Formu na bábovku vymažeme poriadne nahrubo stuhnutým tukom na pečenie a dôkladne vysypeme hrubou múkou. Bielka vyšlaháme do tuha a odložíme do chladničky. Heru s cukrom a vanilkovým cukrom vyšlaháme do penista, znížime otáčky na šlahači na minimum a postupne po jednom pridávame žĺtky. Potom buď ručne alebo tiež na minimálnych otáčkach postupne po častiach pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva striedavo s bazovým sirupom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a nakoniec už len ručne a veľmi zľahka zamiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymazanej a vysypanej formy a upečieme. Ja som piekla na cca 160 °C asi 50 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Upečenú bábovku necháme po upečení ešte chvíľku (asi 10 - 15 minút) vo forme odpočinúť a až potom ju vyklopíme.
Poznámka: Ako odmerku na sypké suroviny som použila hrnček s obsahom 250 ml. Bazový sirup som použila domáci, recept nájdete TU.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA