- 4 ks mrazený pstruh Radoma od Ryba Žilina (2 x 500g)
- kúsok masla (množstvo podľa potreby)
- soľ
- čerstvo namleté korenie štyroch farieb (je to zmes čierneho, zeleného, bieleho a červeného korenia)
- čerstvý citrónový tymián (množstvo podľa potreby)
- citrón
Pstruhy necháme pozvoľne rozmraziť (ja som v týchto horúčavách rozmrazovala cez noc v chladničke). Umyjeme ich, dobre osušíme papierovými utierkami a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Papier zvyknem ešte jemne natrieť olejom, aby sa rybky s kožou neprilepili. Pstruhy zvnútra aj zvonka osolíme a okoreníme. Do vnútra každého pstruha vložíme kúsok masla, jednu alebo dve vetvičky citrónového tymiánu a malý kúsok citrónu (ja som dávala polovicu kolieska). Tenučké plátky masla naukladáme na pstruhy aj zvonka a dáme piecť. Ja som piekla asi 25 minút na 180°. Riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak. Celková doba pečenia záleží od množstva a veľkosti pstruhov. Prílohu si už každý zvolí sám, podľa chuti. My sme mali nové zemiaky s petržlenovou vňaťkou a hlávkový šalát s citrónovo-medovou zálievkou.
Poznámka: Ak nemáte citrónový tymián, môžete použiť aj obyčajný, ale citrónový je lepší. Ako už jeho názov napovedá, jemne vonia aj chutí po citróne. Je to v poslednom čase jedna z mojich najobľúbenejších byliniek.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA