Náš tohtoročný Veľkonočný zákusok.
Piškotový korpus s jablkami (upečieme 2 x):
- 3 lyžice olej
Celé vajcia vyšlaháme s cukrom do penista, znížime otáčky na šlahači na minimum a postupne po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Plech na pečenie (30 x 40 cm) vyložíme papierom na pečenie, papier jemne potrieme olejom a rovnomerne v tenkej vrstve rozprestrieme nastrúhané jablká. Na jablká rozotrieme vyšlahané cesto a upečieme. Ja som piekla asi 14 - 15 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Upečené cesto necháme na plechu trochu povychladnúť, pomocou druhého plechu otočíme jablkami hore, opatrne odstránime papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť. Takto upečieme 2 piškótové korpusy. Kým nám chladnú upečené korpusy, urobíme si krém. Zlatý klas bez varenia vyšlaháme s cukrom a mliekom na hustý puding a po malých kúskoch zašlaháme povolené maslo (ja som dala Heru maslovú). Krém opatrne natrieme na jablkový piškotový korpus (ktorý máme otočený jablkami hore). Priklopíme druhým upečeným korpusom (jablkami dolu) a jemne pritlačíme. Vrch zákuska natrieme redším džemom (to aby sa nám čokoláda nevpíjala do piškótového korpusu) a natrieme čokoládovú polevu. Celý zákusok dáme na chvíľu zachladiť a nakrájame na rezy alebo kocky.
Čokoládová poleva: V hrnčeku zohrejeme olej, pridáme na malé kúsky nalámanú čokoládu a na veľmi miernom ohni (kto si netrúfa, tak nad parou) miešame až kým sa čokoláda celkom neroztopí. Necháme ju trochu povychladnúť (aby nebola horúca) a natrieme na rezy. Pri krájaní si nôž namáčame do horúcej vody, aby poleva nepraskala.
zdroj: vlastný recept
Piškotový korpus s jablkami (upečieme 2 x):
- 4 vajcia
- 4 lyžice kopcom práškový cukor
- 5 lyžíc kopcom polohrubá múka
- 1 malá kávová lyžička zarovno kypriaci prášok do pečiva
- 650 g nastrúhané jablká
Krém:
- 2 ks Zlatý klas bez varenia
- 800 ml mlieko
- 6 lyžíc práškový cukor
- 1 lyžička vanilková pasta
- 250g maslo (ja som dala Heru maslovú)
- asi 3 lyžice marhuľový džem na potretie pod čokoládu
- 150g čokoláda na varenie- 3 lyžice olej
Celé vajcia vyšlaháme s cukrom do penista, znížime otáčky na šlahači na minimum a postupne po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Plech na pečenie (30 x 40 cm) vyložíme papierom na pečenie, papier jemne potrieme olejom a rovnomerne v tenkej vrstve rozprestrieme nastrúhané jablká. Na jablká rozotrieme vyšlahané cesto a upečieme. Ja som piekla asi 14 - 15 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Upečené cesto necháme na plechu trochu povychladnúť, pomocou druhého plechu otočíme jablkami hore, opatrne odstránime papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť. Takto upečieme 2 piškótové korpusy. Kým nám chladnú upečené korpusy, urobíme si krém. Zlatý klas bez varenia vyšlaháme s cukrom a mliekom na hustý puding a po malých kúskoch zašlaháme povolené maslo (ja som dala Heru maslovú). Krém opatrne natrieme na jablkový piškotový korpus (ktorý máme otočený jablkami hore). Priklopíme druhým upečeným korpusom (jablkami dolu) a jemne pritlačíme. Vrch zákuska natrieme redším džemom (to aby sa nám čokoláda nevpíjala do piškótového korpusu) a natrieme čokoládovú polevu. Celý zákusok dáme na chvíľu zachladiť a nakrájame na rezy alebo kocky.
Čokoládová poleva: V hrnčeku zohrejeme olej, pridáme na malé kúsky nalámanú čokoládu a na veľmi miernom ohni (kto si netrúfa, tak nad parou) miešame až kým sa čokoláda celkom neroztopí. Necháme ju trochu povychladnúť (aby nebola horúca) a natrieme na rezy. Pri krájaní si nôž namáčame do horúcej vody, aby poleva nepraskala.
zdroj: vlastný recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA