Malé chrumkavé koláčiky do ruky, s chutným krémom z mascarpone a čokoládovo-lieskovcovej nátierky. Rýchlo upečené, ešte rýchlejšie zjedené.
Cesto:
- ovocný džem (ideálne aj s kúskami ovocia)
- čerstvé ovocie (ja som dala banány a jahody)
- 12 formičiek na tartaletky s priemerom 8 - 10cm
V miske rukami zmiesime múku s cukrom, maslom a vajíčkom a vypracujeme cesto.. Na pomúčenej doske urobíme bochník a dáme ho na 30 minút zachladiť. Zachladené cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 12 rovnakých kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme do kruhu približne veľkosti formičiek, vložíme do vymastenej formičky a prstami dotvarujeme aby cesto bolo rovnako hrubé na dne aj na bokoch. Dno popicháme vidličkou, na každú tartaletku položíme papier na pečenie a zaťažíme fazuľou alebo keramickými gulôčkami (špeciálne na to určenými) a upečieme. Ja som piekla asi 12 - 15 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak). Upečené tartaletky necháme vo forme trochu povychladnúť a až potom ich vyberieme. Vychladnuté tartaletky potrieme džemom, môžeme dať ovocie nakrájané na malé kúsky (ja som dala banány a jahody), naplníme krémom a prípadne ešte ozdobíme podľa chuti, času a príležitosti na ktorú sú tartaletky určené. Krém pripravíme veľmi jednoducho, mascarpone vyšlaháme s čokoládovou nátierkou a naplníme tartaletky.
Poznámka: V lete robím tieto tartaletky tak, že krém iba rozotriem opakom lyžice (nezdržujem sa so zdobičkou) a každú tartaletku bohato obložím čerstvým ovocím podľa sezóny (jahody, maliny, čučoriedky...) a prípadne ešte dozdobím čokoládou, šlahačkou podľa chuti.
zdroj: vlastný recept
Cesto:
- 200g hladká múka
- 100g mandlová múka (veľmi jemno mleté mandle)
- 70g práškový cukor
- 150g tuk na pečenie (ja som dala Heru maslovú)
- 1 vajce
Krém:
- 350g mascarpone
- 350g čokoládová nátierka s lieskovými orieškami (napr. Nutella a pod.)
- ovocný džem (ideálne aj s kúskami ovocia)
- čerstvé ovocie (ja som dala banány a jahody)
- 12 formičiek na tartaletky s priemerom 8 - 10cm
V miske rukami zmiesime múku s cukrom, maslom a vajíčkom a vypracujeme cesto.. Na pomúčenej doske urobíme bochník a dáme ho na 30 minút zachladiť. Zachladené cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 12 rovnakých kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme do kruhu približne veľkosti formičiek, vložíme do vymastenej formičky a prstami dotvarujeme aby cesto bolo rovnako hrubé na dne aj na bokoch. Dno popicháme vidličkou, na každú tartaletku položíme papier na pečenie a zaťažíme fazuľou alebo keramickými gulôčkami (špeciálne na to určenými) a upečieme. Ja som piekla asi 12 - 15 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak). Upečené tartaletky necháme vo forme trochu povychladnúť a až potom ich vyberieme. Vychladnuté tartaletky potrieme džemom, môžeme dať ovocie nakrájané na malé kúsky (ja som dala banány a jahody), naplníme krémom a prípadne ešte ozdobíme podľa chuti, času a príležitosti na ktorú sú tartaletky určené. Krém pripravíme veľmi jednoducho, mascarpone vyšlaháme s čokoládovou nátierkou a naplníme tartaletky.
Poznámka: V lete robím tieto tartaletky tak, že krém iba rozotriem opakom lyžice (nezdržujem sa so zdobičkou) a každú tartaletku bohato obložím čerstvým ovocím podľa sezóny (jahody, maliny, čučoriedky...) a prípadne ešte dozdobím čokoládou, šlahačkou podľa chuti.
zdroj: vlastný recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA