Chutné malé slané syrové jednohubky s čerstvými bylinkami. Len tak k vínku pre návštevu, alebo aj na letnú grilovačku.
Cesto:
Na potretie a posypanie:
Všetky suroviny určené na cesto ručne zmiesime v miske. Víno pridávame podľa potreby. Zamiesené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vytvarujeme bochník a dáme ho na chvíľu zachladiť (stačí, kým rozohrejeme rúru a pripravíme si plechy na pečenie). Na pomúčenej pracovnej doske cesto opatrne rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm (asi ako na linecké). Cesto natrieme rozšlahaným vajíčkom, radielkom nakrájame malé tyčinky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, posypeme rascou (nie je nutné) a upečieme. Ja som piekla na 180° asi 12 - 13 minút (riaďte s svojou rúrou, každá rúra pečie inak).
Poznámka: Odporúčam cesto nevaľkať príliš na hrubo, pretože tyčinky vďaka kypriacemu prášku v rúre ešte trochu podrastú. Z tohto množstva surovín mi vyšli presne 2 plechy malých tyčiniek. Ak nemáte alebo nechcete použiť do cesta víno, stačí dať namiesto žĺtka celé vajíčko (odskúšané).
Cesto:
- 125g živočíšny alebo rastlinný tuk na pečenie (ja som dala Heru maslovú)
- 100g na jemno nastrúhaný syr typu Parmezán (dala som Grana Padano)
- 250g hladká múka
- 1 malá kávová lyžička kypriaci prášok do pečiva (zarovno)
- 1 žĺtok
- 1 - 2 lyžice bieleho vína podľa potreby
- 3 polievkové lyžice kopcom na drobno nasekané čerstvé bylinky (dala som majorán, oregano, tymián, cesnakovú pažítku)
- 1 malá kávová lyžička soľ (zarovno)
- štipka mleté biele korenie
Na potretie a posypanie:
- rozšlahané vajíčko na potretie
- rasca na posypanie (nemusí byť)
Všetky suroviny určené na cesto ručne zmiesime v miske. Víno pridávame podľa potreby. Zamiesené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vytvarujeme bochník a dáme ho na chvíľu zachladiť (stačí, kým rozohrejeme rúru a pripravíme si plechy na pečenie). Na pomúčenej pracovnej doske cesto opatrne rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm (asi ako na linecké). Cesto natrieme rozšlahaným vajíčkom, radielkom nakrájame malé tyčinky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, posypeme rascou (nie je nutné) a upečieme. Ja som piekla na 180° asi 12 - 13 minút (riaďte s svojou rúrou, každá rúra pečie inak).
Poznámka: Odporúčam cesto nevaľkať príliš na hrubo, pretože tyčinky vďaka kypriacemu prášku v rúre ešte trochu podrastú. Z tohto množstva surovín mi vyšli presne 2 plechy malých tyčiniek. Ak nemáte alebo nechcete použiť do cesta víno, stačí dať namiesto žĺtka celé vajíčko (odskúšané).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA