Jahodová zmrzlina z čerstvých jahôd a mascarpone ...
- 500g čerstvých jahôd
- 100g práškový cukor (môžete dať aj viac, podľa chuti)
- 250g mascarpone
- 500ml smotany na šlahanie
Všetky suroviny musia byť dobre vychladené. Ako prvé rozmixujem jahody s cukrom a zmiešam ich s mascarpone. Vyšlahám šlahačku do tuha a jemne (ručne) zmiešam so zmesou jahôd a mascarpone a dám zamraziť. Ak máte zmrzlinovač, postupujte podľa návodu k nemu. Ja som dala zamraziť iba klasicky do plastovej misky, ani som ju počas mrazenia nepremiešavala a bola výborná.
zdroj: culinarytravels.co.uk + moje úpravy
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA